Sub imboldul “1975 – 2015, O viata daruita cântecului românesc”, Ansamblul artistic “Privighetorile Zeletinului” din Podu Turcului a sarbatorit printr-un spectacol festiv implinirea a 40 de ani de la infiintare. La acest eveniment  deosebit au participat Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau, Ionel Floroiu, vicepresedintele Consiliului Judetean, Florin Zancescu, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bacau, oameni de cultura si numerosi invitati.

“Asistam la un eveniment deosebit pentru comuna Podu Turcului dar si pentru intreg judetul Bacau, de aici luându-si zborul Privighetorile Zeletinului spre scenele din judet, din tara si din strainatate. Este mare lucru sa cultivi si «sa uzi zi de zi» valorile neamului nostru” a declarat Dorian Pocovnicu, prefectul judetului Bacau in timp ce vicepresedintele Consiliului Judetean, Ionel Floroiu, l-a numit pe prof. Nicolae Popa, dirijorul ansamblului din Podu Turcului “un  erou adevarat al României, ce a reusit timp de 40 de ani sa tina in viata  si sa dea suflu acestui ansamblu”. 

Ionel Floroiu a mai mentionat: ”Pentru o zi centrul de cultura al judetului Bacau s-a mutat pe valea Zeletinului, la Podu Turcului. De 4 ani, Consiliul Judetean Bacau, Prefectura si Consiliul Local de aici ajuta acest ansamblu sa sustina spectacole in judet si in tara. Meritati felicitarile noastre pentru tot  ceea ce faceti ca mesageri ai cântecului popular românesc”. Printre cei care au asistat la acest spectacol deosebit s-a aflat Letitia Oprisan (nume cunoscut al picturii contemporane, originara din satul Cabesti – com. Podu Turcului), etnologul Dorinel Ichim, Vasile Pohoata (realizator de emisiuni de folclor la Radio Iasi), numerosi scriitori bacauani iar o surpriza deosebit de placuta a fost prezenta prof. Ludmila Rotaru, din satul Stroiesti, raionul Noua Sulita (Regiunea Cernauti – Ucraina).

PUBLICITATE

Ea a venit cu amintirea  participarii la un frumos spectacol al “Privighetorilor Zeletinului”, ce a fost sustinut  cu câtiva ani in urma pe scena Filarmonicii din Cernauti.
Mentionam ca odata cu acest eveniment  sarbatoresc primarul comunei Podu Turcului , Gelu Doru Ciorava a inmânat profesorului Nicolae Popa (dirijorul Ansamblului “Privighetorile Zeletinului”) si Letitiei Oprisan (care a impodobit Caminul Cultural cu lucrari de arta plastica pe care le-a realizat de-a lungul anilor), titlul de “Cetatean de onoare” al localitatii.  


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ