A.N. a fost trimis în judecată, anul trecut, în stare de arest preventiv, cu acuzaţia de ultraj, după ce a ameninţat cu moartea un poliţist, inculpatul având un topor în mână, conform anchetatorilor.

“În data de 19.09.2017, în jurul orelor 18.30, în timp ce inculpatul A.N. se afla în faţa curţii numitei I.M., unde locuieşte fără forme legale, la solicitarea agentului de poliţie D.G. să-l însoţească la postul de poliţie, a început să se manifeste agresiv, iar în momentul în care s-a procedat la încătuşarea persoanei în cauză, numitul A.N. a devenit violent, l-a prins pe agentul de poliţie de cămaşă, pe care i-a rupt-o, după care s-a deplasat în curtea locuinţei de unde a luat un topor cu care s-a îndreptat către agentul de poliţie, ameninţând că îl va omorî”, se arată în rechizitoriu.

Cauza a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Bacău, instanţă în faţa căreia inculpatul a declarat că recunoaşte faptele. La primul termen de judecată, poliţistul a cerut daune morale şi materiale în sumă de 12.000 de lei, ca urmare a distrugerii hainelor şi afectării imaginii.

“Instanţa reţine că inculpatul a mai fost condamnat la pedeapsa amenzii pentru infracţiunea lovire sau alte violenţe, prin sentinţa penală, din 21.02.2017, a Judecătoriei Huşi, rămasă definitivă, şi că inculpatul are probleme cu consumul de alcool”, precizează instanţa de fond.

Pentru că a recunoscut infracţiunea, A.N. a fost condamnat la pedeapsa de 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pe un termen de supraveghere de 2 ani. Inculpatul va trebui să frecventeze un program de reintegrare socialǎ şi să muncească în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile. Instanţa a admis parţial cererea poliţistului, respectiv daune morale în cuantum de 1.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă.

Alte articole