Tribunalul Bacau a judecat, marti, primul termen in dosarul de mita in care au fost trimisi in judecata fostul primar din Darmanesti, Constantin Spiridon, si reprezentantii unei firme din Iasi, Marin Costia si Laurentiu Zberianu. Procesul a inceput cu o amânare, iar fostul edil si-a pregatit serios explicatia – a avut o neintelegere cu avocatul, negocierile au esuat si nu are aparator. Adica, nu si-a platit avocatul, a facut lumina judecatoarea.

Ceilalti doi inculpati nu au gustat bâlbâielile primarului si nici amânarea, nerabdatori sa-si recunoasca faptele. Pentru a urgenta judecarea procesului, avocatii acestora au cerut chiar disjungerea cauzei, dar instanta nu a fost de acord. Asadar, mai au de asteptat o luna, pâna la termenul urmator, când fostul primar va avea avocat din oficiu pentru situatia in care nu va reusi sa negocieze un tarif bun cu avocatul angajat. Si edilul se gândeste sa mearga pe recunoastere pentru a beneficia de reducerea pedepsei cu o treime, desi contesta mare parte din acuzatii.

Spiridon a ajuns in atentia procurorilor dupa un denunt si un flagrant organizat in decembrie 2015, când a primit ca mita 10.000 de lei, a doua transa dintr-o suma totala de 25.000 de lei. Banii ar fi fost dati pentru ca primaria sa incheie cu SC ANDERSSEN CONSULTING GROUP SRL doua contracte de consultanta pentru realizarea unor lucrari cu fonduri europene. Edilul din Darmanesti, spun procurorii, ar fi pretins de la reprezentantii firmei din Iasi 10 la suta din valoarea contractelor si ar fi primit suma totala de 20.000 de lei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ