duminică, 14 decembrie 2025

Alte lucrari, alta distractie


Primaria Bacau isi repara greselile pe banii bacauanilor

Consilierii locali au aprobat in ultima sedinta indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii „Extindere hala lactate Piata Centrala”. Pentru realizarea acestui proiect, vor fi mutate modulele din centrul halei de carne de la etajul pietei, hala care a fost modernizata in 2008. Se pare ca lucrarile de atunci au fost facute „fara cap”.

Potrivit expunerii de motive, investitia este necesara deoarece se va asigura un flux mai mare de cumparatori. "Modulele nu sunt bine pozitionate si nu sunt atâtia cumparatori câti ne-am dori", a explicat viceprimarul Roxana Mironescu. Conform estimarilor, investitia va scoate din bugetul local 231.280 lei cu tot cu TVA, din care constructia si montajul costa 191 de mii de lei. "Valoarea contractului este maximala, dupa licitatie probabil va mai scadea. Aceasta procedura va dura cel putin 45 de zile. Acesta este ultimul pas in modernizarea pietei", a mai spus Mironescu.

Module plimbate



Hala de lactate se va extinde pâna in centrul halei de carne de la etajul cladirii Pietei Centrale. In centrul acesteia sunt mai multe module care vor fi mutate. „Se va construi special pentru ele un spatiu pe latura de nord a halei de lactate, ne-a declarat Vasilica Busuioc, directorul Administratiei Pietelor. Am facut expertiza, sa vedem daca se poate extinde constructia. In locul modulelor din centrul halei de carne vom amplasa 10 vitrine frigorifice pentru lactate. Vine sezonul in care vom avea multe cereri din partea comerciantilor de lactate.” Este cel putin ciudat de ce se schimba structura halei de carne modernizate in 2008, tot printr-o investitie a Primariei Bacau. Actualul director al Administratiei Pietelor explica: „S-a lucrat atunci fara cap. S-a creat in hala de carne un labirint in care nu intra cumparatorii. Eu cred ca daca realizam aceasta investitie se va amortiza foarte repede.”

Ultima investitie, la precedenta campanie electorala

Hala de lactate a beneficiat de o cosmetizare la ultimele alegeri din 2008. La acel moment, din bugetul local s-au alocat 1,7 milioane de lei pentru modernizarea halei de comercializare a produselor din carne, peste, carne proaspata, a pavilionului de flori si a halei de lactate. Atunci s-a decis instalarea modulelor, solutie care nu a adus vizitatorii doriti. Imediat dupa modernizarea acestor sectoare, primarul Romeo Stavarache promitea ca in 2009 se va inchide partea de jos a pietei pentru modernizare, astfel incât comertul sa se desfasoare fara intrerupere in sezonul rece. Acest proiect s-a realizat cu doi ani intârziere. Abia anul trecut a inceput modernizarea si nici acum lucrarile nu s-au finalizat, desi termenul initial era noiembrie 2011.

Celalte lucrari au fost sistate

In paralel cu santierul care se va deschide la hala de lactate, lucrarile in sectorul producatori au fost sistate. Temperaturile scazute sunt de vina, spun autoritatile. "Asteptam sa se incalzeasca ca sa incepem placarea. La temperaturile astea nu se poate lucra. Montarea placilor nu va dura mult", apreciaza viceprimarul Mironescu.
Andreea Gavrila
Doina Mincu



spot_img