Alegerile prezidentiale din acest an vor avea loc pe 2 si 16 noiembrie, dupa dum a stabilit Guvernul prin adoptarea ordonantei de urgenta privind modificarea si completarea Legii nr 370/2004 pentru alegerea presedintelui României.

Potrivit notei de fundamentare a OUG, publicata pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente, principalele modificări aduse legii sunt majorarea termenului de stabilire de catre Guvern a datei alegerilor de la 45 la 60 zile înainte de ziua votarii.

O alta modificare este eliminarea sectiilor de votare speciale, corelata cu reglementarea posibiliatii exercitarii dreptului de vot la orice sectie de votare în cazul alegatorilor care în ziua votarii se afla în alta localitate decât cea de domiciliu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ