Camera de Comert, Industrie si Agricultura Bacau a organizat, vineri, o intâlnire intre cei mai importanti agricultori din judetul Bacau si pralamentarii bacauani, membri ai comisiilor de specialitate din Parlament: senatorul Dragos Luchian si deputatul Ion Melinte. La intâlnire au mai luat parte Laurentiu Baciu, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din România, Mihai Banu, directorul Directiei pentru Agricultura Bacau, precum si Doru Simovici, presedintele CCIA Bacau. Discutiile s-au intins pe multe ore, intrucât nemultumirile agricultorilor sunt foarte numeroase. Cea mai importanta problema ridicata, dupa cum a catalogat-o Laurentiu Baciu, este liberalizarea vânzarii terenurilor, care se va poduce din anul 2014. Agricultorii se tem ca foarte multe terenuri vor ajunge astfel in posesia strainilor, care le-ar putea pune in stare de conservare, in timp ce românii vor fi nevoiti sa cumpere produse agricole din import. Se estimeaza ca, deja, circa 10% din suprafata agricola a României a ajuns pe diferite cai in posesia strainilor, mai ales prin intermediul unor firme care au printre actionari si cetateni români.
Alte probleme arzatoare ale agricultorilor sunt preturile mari la combustibili, ingrasaminte si seminte, dificultatile in accesarea finantarilor auropene, subventiile de toate tipurile, plata arendei si multe altele. Parlamentarii bacauani au luat cunostinta de toate aceste probleme si s-au angajat sa sustina rezolvarea lor in comisiile din care fac parte.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ