62 de pietoni, care traversau strada neregulamentar, au fost depistați de polițiști în cadrul unei acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere, ce s-a desfășurat în municipiul Bacău, la data de 15 octombrie. În total polițiștii au constatat 150 de abateri de la normele rutiere, au reținut 5 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au desfășurat, la data de 15 octombrie a.c., în municipiul Bacău o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere.

S-a acționat în principal pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor frecvent generatoare de accidente rutiere (pietoni, modul in care sunt respectate normele privind acordarea priorităţii şi respectarea regimului legal de viteză).

PUBLICITATE

Polițiștii au constatat 150 de abateri de la normele rutiere și au aplicat tot atâtea sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 30 930 de lei.

Astfel s-au dispus măsuri de sancționare contravențională față de 62 de pietoni, care au fost depistați în timp ce traversau neregulamentar arterele rutiere. 27 de conducători auto au fost sancționați contravențional pentru depășirea limitei de viteză.

De asemenea, polițiștii au constatat trei infracțiuni la regimul circulației rutiere, au reținut 5 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

– Un bărbat de 51 de ani a fost depistat în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și conducea un autoturism pe strada Calea Moldovei.
Rezultatul testării sale cu aparatul etilotest a indicat concentrația de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la S.J.U. Bacău, unde is-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cuză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

– Pe strada Dr. Alexandru Șafran din Bacău polițiștii au depistat un tânăr de 24 de ani, din comuna hemiuș, care conducea un autoturism desi avea suspendat acest drept.
De asemenea, polițiștii au stabilit că autoturismul condus de acesta avea expirată valabilitatea numerelor provizotii din luna iulie a.c.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

– Polițiștii au depistat un tânăr de 19 ani, din Bacău, în timp ce conducea un autoturism efectuând manevra de depăşire neregulamentară a unui alt autoturism, pe marcajul pietonal.
Conducătoul auto a fost sancţionat contravențional și s-a dispus măsura reținerii permisului de conducere în vederea suspendării.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ