La data de 23 august a.c., în jurul orei 05.30, polițiștii rutieri au efectuat cercetări pentru a stabili împrejurările producerii unui eveniment rutier, în urma căruia o persoană a decedat şi una a necesitat îngrijiri medicale.

Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că un tânăr de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2 E 85, în afara localităţii Sascut, pe fondul consumului de alcool a intrat în coliziune cu un atelaj hipo.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto şi decesul unui bărbat de 38 de ani, pasager în autoturism.

În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta a indicat valoarea de 0,90mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul căruţaşului 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat şi le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificări a rezultat că tânărul de la volanul autoturismului nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi ucidere din culpă, conducerea fără permis a unui autovehicul pe drumurile publice şi conducerea sub influenţa alcoolului.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!
De asemenea, pentru toţi cei care sunt tentaţi să conducă autovehicule, deşi nu posedă cunoştinţe elementare privind regulile de circulaţie şi nu conştientizează riscul pe care îl reprezintă pentru ceilalţi participanţi la trafic, reamintim că această faptă constituie infracţiune şi sunt în pericol de a plăti cu libertatea!