– o basculanta a intrat intr-un grup de oameni care se aflau in parcarea unei pensiuni – sase persoane au ajuns la spital, dintre care una s-a ales cu leziuni severe

Evenimentul rutier s-a petrecut joi, in jurul prânzului, pe DJ 119 B, varianta care leaga comuna Margineni de Hemeius, chiar in fata unei pensiuni. Soferul unei autobasculante, incarcata cu prundis, nu a pastrat distanta fata de un autotren care se deplasa in fata sa si a intrat in coliziune cu acesta, dupa care a ricosat in trei autoturisme care erau parcate in fata pensiunii.

Pe lânga acele masini se aflau sase persoane, muncitori ai unei firme din Calarasi ce are lucrari in zona. Acestia isi puneau bagajele in autoturisme ca sa plece spre casa când au fost izbiti in plin de basculanta.

In urma impactului, unul dintre ei si-a prins piciorul sub roata autovehiculului si pentru scoaterea sa de acolo a fost nevoie de interventia pompierilor de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului (ISUJ) Bacau cu echipament special de descarcerare.

„Au fost mai multe victime, dintre care una incarcerata. Un barbat de 49 de ani a fost prins sub roata puntii din mijloc. Echipajele de descarcerare au degajat persoana cu ajutorul unei perne pneumatice pentru a ridica camionul. Victima a suferit o fractura deschisa la piciorul drept”, a declarat lt. Andrei Grecu, ofiter de relatii publice la ISUJ Bacau.

Politistii au deschis o ancheta

La fata locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri, dar si ambulante care au transportat ranitii la spital. Una dintre victime a refuzat insa sa mearga la unitatea medicala. Circulatia in zona a fost oprita pentru câteva zeci de minute, dupa care s-a putut circula pe un fir de mers. Muncitorii au vârste cuprinse intre 19 si 56 de ani si spuneau ca soferul autobasculantei nici nu a claxonat si nici nu a frânat.

Se pare ca ar fi incercat sa traga stânga de volan pentru a evita impactul cu TIR-ul, dar cum venea o masina de pe contrasens a revenit pe banda sa si asa s-a produs accidentul. El a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. Politistii de la Rutiera au deschis o ancheta pentru stabilirea imprejurarilor exacte in care s-a produs evenimentul.

„Din primele cercetari, soferul autobasculantei, in timp ce se deplasa dinspre Hemeius spre Margineni, pe fondul neatentiei si a nepastrarii distantei corespunzatoare a intrat in coliziune cu autotrenul care circula in fata sa, dupa care a iesit in afara partii carosabile unde a avariat trei autoturisme. In urma accidentului a rezultat vatamarea a sase persoane care au fost transportate la Spitalul Judetean Bacau pentru ingrijiri. Vom efectua cercetari pentru infractiunea de vatamare corporala din culpa.”
cms. Aurelian Nadejde, seful Biroului Rutier BacauPUBLICITATE