Peste 200 de profesori au intrat joi in focul examenelor. Acestia au sustinul Definitivatul in invatamânt, intr-un concurs organizat pentru a doua oara de Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, pâna anul trecut fiind un examen national ce se desfasura in diferite universitati din sara. Examenul in sine a durat 4 ore.

A inceput la ora 10.00 si s-a organizat la Colegiul Tehnic de Comunicatii “N.V.Karpen” Bacau, unde au venit dascali din intreg judetul. Profesorii au avut de rezolvat trei subiecte, fiecare fiind cotat cu câte 30 de puncte, oferindu-se si 10 puncte din oficiu. S-au inscris initial peste 250 de candidati, dar numai 220 au fost validati, iar in ziua examenului doar 209 dintre ei au fost prezenti.

“Cei mai numerosi candidati – 33 sunt inscrisi la limba si literatura româna, alti 28 de candidasi sunt la educatie fizica, 25 la limba engleza, 25 de candidati la invatamântul prescolar si 20 la invatamântul primar” – spune prof. Claudia Merticaru, inspector scolar.

PUBLICITATE

Dascal “copiuta”

Un candidat a fost eliminat din examen dupa ce au fost prins cu fituici. El nu mai are dreptul de a se inscrie la Examenul national de definitivare in invatamânt in sesiunea imediat urmatoare.

Nota de promovare a Examenului national de definitivare in invatamânt trebuie sa fie minimum 8.00, fata de anul precedent, când era 7.00. Rezultatele vor fi afisate in data de 23 iulie 2013. Dupa solutionarea contestatiilor (25-26 iulie), rezultatele finale vor fi afitate pe 27 iulie 2013. In cazul in care nu reusesc sa promoveze examenul, profesorii isi pierde gradul de profesor titular, fiind nevoiti sa sustina din nou testul de titularizare.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ