Soferii trebuie sa caute cu lupa panourile

Actiune in forta, ieri, organizata de politistii locali care le-au pus gând rau celor care parcheaza fara sa achite taxa la Piata Centrala. Este vorba de soferii care au parcat pe strada Pietei, pe sensul spre Biserica Catolica. Aici au fost instalate, sub copaci, semne de informare care anunta ca parcarile au devenit cu plata. In plus, in zona au fost instalate doar doua aparate de taxare la care soferii stau la rând. Cine nu a observat semnele de informare si n-a platit a fost fotografiat ieri si va primi amenda prin posta.

“Ati vazut unde au instalat panourile de informare? Sunt cocotate sus e deal, sub copaci. Au pus doar doua aparate de taxare. Si in plus, ce parcari sunt astea? Se lucreaza in zona, e pamânt peste tot. Faci doua parcari pe an si pe alea cu plata?”, ne-a spus un bacauan care a observat actiunea politistilor.

Reprezentantii Politiei Locale sustin ca a fost vorba de o actiune concertata si s-au aplicat in jur de 20 de sanctiuni. “Administratorul drumului este responsabil de amplasarea panourilor de informare. Agentii nostri au verificat daca soferii respecta prevederile legii si au aplicat sanctiuni de la 100 la 500 de lei, având si fotografiile necesare”, a declarat Florin Podoleanu, purtator de cuvânt al Politiei Locale Bacau.

S-au facut deja solicitari pentru ca in zona sa fie montate mai multe aparate de taxare pentru ca oamenii sa nu mai piarda timpul asteptând in zona.

In municipiul Bacau sunt 18 parcari cu plata. Majoritatea sunt prevazute cu aparate de autotaxare, doua sunt cu bariera si mai exista posibilitatea de achitare prin SMS, de pe telefonul mobil. Cele mai profitabile parcari ramân cele rapide, de la Piata Centrala si Piata Sud, care in primele cinci luni ale acestui an au adus incasari de peste 100.000 de lei. O ora de parcare la aparatul de autotaxat costa 1,5 lei iar prin SMS costa 0,35 euro, valabil din orice retea de telefonie mobila.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

15 COMENTARII

  • Verifica in baza de date daca a fost platita taxa pt masina.Eu am platitprin sms si in mmomentul in care am plecat de langa masina a venit un militian care ne-a atras atentia ca trebuie platita parcarea.Vrand sa ii arat mesajul de confirmare de pe tel a spus ca verifica ei in sistem!

 1. Alex vreau sa fac o mentiune la ce ai spus tu deci: “faci o parcare undeva si pe aia vrei bani” in primul rand sa FACA o parcare si apoi sa doreasca bani. Deocamdata au pus aparate unde erau deja parcari, iar acea “parcare” e o daramatura nu parcare

 2. BUNA! PUNE-TI NISTE APARATE DE TAXARE CARE SA ACCEPTE SI BANCNOTE CA NU MEREU AVEM LA NOI CELE 3 MONEDE DE 0.5 bani! Avem intentie si bun simt sa platim parcarea dar…uneori ori nu merge aparatul de taxare(parcarea de la Moldova) ,ori nu avem atatea monezi !?!

 3. Nici o parcare, nici macar una din toate cu care se lauda bibliotecarul nu respecta hotararea de consiliu local unde se mentioneaza cum se amenajeaza aceste parcari.
  Si atunci, daca ei nu respecta legea nu inseamna ca si amenzile sunt ilegale??

 4. In concluzie : Hai sa-l mai votam o data ! Cel mai tare primar posibil , este dupa chipul si asemanarea noastra , a bacauanilor ! In 1012 i-am dat 62% , acum ca este si penal , sa-i dam macar 70%.Merita , ca-i de-al nostru , restul le dam lui Manolache , tot de-al nostru.

 5. Imi place cum suna ””’Actiune in forta organizata de politistii locali””,care forta”???????????????macar si-au lasat masinile intr-o parcare,cu taxa fara taxa,dar pe cei cu BMW-urile parcate pe trecerile de pietoni sau unde vrea ”’muscii mei minte nu are””cand ii sanctioneaza politia locala???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? tot asaaa”’ in forta”’?????????????????

 6. Parcarea din fața bisericii Sf . Neculai e tot timpul ocupată de bișnițari , și săracii șefi de la P Loc .se fac că nu știu ,nu văd , poate le vine rândul și lor …..

 7. In orice oras din tarile straine, in zonele foarte aglomerate sunt impuse parcari cu plata pentru a descuraja mersul cu masina. Inca la noi parcarile sunt ieftine, ne plangem la 1,5 lei si ca sunt fise(aparatele sunt aduse din UE unde domina fisele multumita EURO).
  Si da, consider ca ar trebui sanctionate toate masinile parcate pe treceri, pe borduri, in intersectii, IN SENSURI DE OCOLIRE(selgrous), etc

  Hai sa ne civilizam un pic, sa acceptam faptul ca se lucreaza in domeniul termic, se repara strazile(m-am plictisit de Milcov, nu e vina primariei…exista proceduri pe care ei trebuie sa treaca dupa ce firma care trebuia sa execute lucrarea a declarat faliment)

  Oare ce o sa faca romanul cand nu o sa mai aiba de ce sa se planga? Oricat de improbabil ar suna acest scenariu. Dar e un exercitiu tare fain de imaginatie!

  Cu stima,

LĂSAȚI UN MESAJ