La data de 17 aprilie a.c., un bărbat din Bacău a  sesizat polițiștii cu privire la faptul că în aceeași zi, două persoane necunoscute l-au înşelat cu suma de 1.700 de lei, prin metoda ŞMEN, cu ocazia schimbării sumei de 500 de euro.

Activităţile investigative efectuate de polițiștii de investigații criminale au stabilit că doi bărbați, de 42 și 54 de ani, ambii din județul Neamț l-ar fi înşelat pe păgubit cu suma de 1.700 de lei prin metoda ŞMEN.

La data de 11 mai a.c., bărbatul de 42 de ani a fost identificat pe raza municipiului Roman, iar în baza mandatului de aducere a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Bacău, unde a fost audiat şi ulterior reţinut pentru 24 de ore în baza ordonanţei emise.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul infracţiunii de înşelăciune.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de înșelăciune prin metoda ȘMEN, poliţiştii vă recomandă să vă adresaţi, pentru efectuarea de schimburi valutare doar unităţilor autorizate în acest scop, să consultaţi cu atenţie cursul valutar afişat, să verificaţi cu atenţie suma primită la schimb şi să solicitaţi chitanţă pentru efectuarea operaţiunii.

Nu aveţi încredere în „binevoitori”, oricât de avantajos pare a fi „cursul” oferit de aceştia.

          În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de situaţii, poliţiştii vă sfătuiesc să reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie, etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare.

          Sesizaţi Poliţia când aveţi date despre persoane bănuite sau victime ale unor astfel de infracţiuni! Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE