* pe baza documentului, Bacaul va putea accesa fonduri europene de 40,8 milioane de euro, pentru proiecte care vor ajuta dezvoltarea orasului

La Centrul de Afaceri si Expozitii a avut loc, ieri, dezbaterea publica cu privire la elaborarea Planului de Mobilitate Urbana Durabila a Municipiului Bacau (PMUD), document strategic menit sa imbunatateasca fluxul cetatenilor, serviciilor, bunurilor si marfurilor din municipiul Bacau si, implicit, sa duca la dezvoltarea orasului.

Obiectivele PMUD sunt, printre altele, armonizarea dezvoltarii urbane cu dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, feroviar, aerian. De asemenea, este vorba despre restrictionarea accesului auto în anumite zone ale orasului, promovarea transportului în comun, promovarea unor mijloace de transport alternative, inlocuirea masinii personale în favoarea transportului în comun, mersului pe jos, mersului cu bicicleta, cu motocicleta sau cu scuterul, precum si asigurarea unor spatii de parcare suficiente si a unor piste de rolleri si biciclisti.

PUBLICITATE

Bacaul este singurul oras din Regiunea Nord-Est care inca nu are un Plan de Mobilitate, iar fara acest document nu poate accesa fondurile de 40,8 milioane euro de la Uniunea Europeana, destinate tocmai realizarii de proiecte de crestere a mobilitatii urbane.

Studiile de la baza PMUD sunt facute de SC Search Corporation SRL, societate cu experienta in domeniu, care va colecta date de la toate institutiile din municipiul Bacau care pot contribui la elaborarea PMUD, de la Politie, Protectia Mediului, SC Transport Public SA, Aeroport, asociatiile oamenilor de afaceri, etc.

„Cu aceasta dezbatere publica, practic am inceput elaborarea PMUD, care la final va trebui aprobat de Consiliul Local. Este o activitate complexa, care necesita colectarea de date cât mai actualizate si corecte. Pe lânga datele obtinute de la institutii si societati comerciale, vor fi si anchete in gospodarii, pentru dialog direct cu cetatenii si evaluarea obiceiurilor lor privind mobilitatea”
– Anca Brânzaniuc, directorul Departamentului Studii de Trafic al SC Search Corporation SRL.

SC Search Corporation are are un contract de noua luni cu municipalitatea, in valoare de 168.075 lei. Anca Brânzaniuc a estimat ca la inceputul anului viitor va putea prezenta planul in Consiliul Local, iar cu toate eventualele ajustari, documentul ar fi gata in primavara lui 2017.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Cu jumatate din latimea actuala a drumurilor din municipiul Bacau (artere, strazi) ce sunt folosite pe post pe parcare, problema mobilitatii e acuta si a ajuns la faza de gatuire si paralizare a traficului la orele de varf. Urgent trebuiesc eliberate (debocate) drumurile prin creare de parcari noi pt ca sunt suficiente zone in lungul unor strazi ce permit amenajarea unor parcari. Problema este lipsa de viziune de pana acum a Primariei Bacau pt a sistematiza zonele. Se pot atrage fonduri si pt parcari subterane sau supraetajate in zona centrala precum cea din Craiova de aprox 600 locuri. Investitie cu fonduri europenede 10 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ