Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacau a dat startul celei de a doua sesiuni de admitere.
Pentru studiile universitare de licenta oferta educationala este de 67 locuri bugetate (din care 4 locuri pentru etnicii rromi si 7 locuri pentru etnicii români) si 1.196 de locuri cu taxa. De asemenea, studiile universitate de master ofera 31 de locuri bugetate (din care 17 pentru etnicii români) si 685 de locuri cu taxa.

Perioadele de inscriere pentru licenta, precum si taxele de inscriere ale celor cinci facultati sunt: Facultatea de Inginerie 2 -18 si 24 – 29 septembrie (taxa de inscriere 120 lei); Facultatea de Litere 1-12 si 21- 26 septembrie (taxa 200 lei); Facultatea de Stiinte 1-7 si 14 – 21 septembrie (taxa 130 lei); Facultatea de Stiinte Economice 1- 9 si 14 – 22 septembrie (taxa 150 lei); Facultatea de Stiinte ale Sportului, Miscarii si Sanatatii 1-7 si 17 – 21 septembrie, 1-11 si 17 – 25 septembrie (taxa de inscriere 200 lei, la Educatie fizica si sport si Kinetoterapie, si de 150 lei, la Terapie ocupationala).

Perioadele de inscriere si taxele de admitere pentru master sunt: Facultatea de Inginerie 2 – 18 si 24 – 29 septembrie (taxa de inscriere 120 lei); Facultatea de Litere 1 – 9 si 21 – 24 septembrie (taxa 200 lei); Facultatea de Stiinte 1- 5 si 14 – 19 septembrie (taxa 130 lei); Facultatea de Stiinte Economice 1-11 si 16 – 21 septembrie (taxa 130 lei); Facultatea de Stiinte ale Sportului, Miscarii si Sanatatii 1-8 si 17 – 22 septembrie (taxa 200 lei).

PUBLICITATE

Universitatea are 54 de ani de experienta in invatamântul superior, este acreditata pe plan national de catre Agentia Româna de Asigurare a Calitatii in Invatamântul Superior si pe plan international de catre European University Association, prin Institutional Evaluation Programme. Oferta educationala a celor 5 facultati cumuleaza 35 de programe de studii universitare de licenta si 24 de master. Admiterea variaza ca metodologie de la o facultate la alta, dar se pastreaza concursul de dosare la toate facultatile in functie de mediile de bacalaureat si de proba de specialitate de la acest domeniu. La Inginerie, Stiinte si Stiinte Economice vor fi concursuri de dosare, la Litere, probe de competente, iar la Facultatea de Stiinte ale Sportului, Miscarii si Sanatatii, probe de aptitudini. Pe lânga aceste programe, studentii universitatii pot accesa cursurile Departamentului pentru Pregatirea Personalului Didactic.

„Institutia noastra dispune de doua campusuri universitare, biblioteca, 900 de locuri de cazare in camine, restaurant, baza sportiva, Radio studentesc UNSR Bacau. De asemenea, universitatea are incheiate 104 acorduri inter-institutionale ERASMUS cu 76 de universitati din 19 tari: Bulgaria, Belgia, Germania, Danemarca, Spania, Finlanda, Franta, Grecia, Croatia, Italia, Republica Macedonia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Turcia. Studentii se implica activ in Liga Studeteasca in activitati extracurriculare, culturale si sportive si pot beneficia de burse de merit, de studii, sociale si de venituri proprii”, a declarat prorector cu etica si imaginea universitatii, conf. univ. dr. Cristina Cirtita – Buzoianu.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ