Un locuitor al Bacaului a reusit “performanta” sa bata orice record la consumul de apa in decurs de o luna. Este vorba despre Carmen Sirbu, o profesoara care locuieste singura intr-un imobil de lânga Liceul Letea, si care s-a pomenit ca are de achitat nu mai putin de 225 de metri cubi de apa.

De obicei, apometrul din locuinta lui Carmen Sirbu nu arata mai mult de doi metri cubi pe luna, si cu atât mai mare surpriza acestui consum enorm. Cu atâta apa, adica 225.000 de litri, s-ar fi putut umple lejer o piscina cu dimensiuni medii, de 12/10 metri si cu o adâncime de pâna la doi metri.

Iar pentru ca uimirea femeii sa fie deplina, consumul respectiv a fost inregistrat pe apometru intr-o luna in care fusese debransata, intrucât refuzase sa achite o factura care de asemenea i se paruse prea mare, de 20 metri cubi de apa.

“Locuiesc singura si consum apa rezonabil. Chiar si masina de spalat imi este stricata acum, deci cu atât mai mult nu aveam cum sa consum exagerat. Mi-a venit sa lesin când am vazut ca as fi consumat 225 metri cubi. Nu stiu unde s-a dus atâta apa, dar cu certitudine nu eu am folosit-o”, spune Carmen Sirbu. Echipele Companiei Regionale de Apa Bacau (CRAB) au venit la fata locului, au verificat sa nu existe vreo teava sparta prin care apa sa se fi scurs in pamânt, au verificat si apometrul, dar nu au gasit nici o neregula.

De mentionat ca profesoara Sirbu este singura din acel imobil – in care exista opt apartamente – care este racordata la reteaua blocului. Ceilalti locuitori au optat sa isi faca propriile bransamente individuale si sa incheie contracte directe cu furnizorul, ceea ce ii scuteste de neplacerea de a achita eventuale pierderi ce se produc din vina altora sau a starii retelelor de distributie a apei.

Directorul CRAB, Razvan Gaina, a precizat ca din moment ce nu exista pierderi, iar apometrul este in regula, inclusiv sigiliul, apa este considerata ca fiind consumata de beneficiar. Asadar, profesoara Sirbu este buna de plata cu suma de peste zece milioane de lei vechi. Directorul a mai spus ca ii va acorda posibilitatea sa achite esalonat.

Femeia crede ca de vina ar fi apometrul, care a fost demontat atunci când a fost debransata, apoi a fost montat si resigilat, sub asistenta sefului asociatiei de proprietari. “Eu nu am fost de fata, dar dupa montarea apometrului s-a constatat ca aveam un consum de 225 mc intr-o luna, iar in luna urmatoare a revenit la normal si a masurat ca de obicei, adica doi metri cubi”, spune Carmen Sirbu. Profesoara arata spre Catalin Crudu, administratorul Asociatiei 23, care ar fi fost de fata când apometrul a fost demontat si apoi montat si sigilat sI spune ca acesta nu ar fi verificat aparatul de masura.

Pe administratorul Catalin Crudu l-am gasit insa foarte detasat de problema. “Nu eu ma ocup de astfel de probleme, eu nici macar nu fac parte din asociatie. Vorbiti cu comitetul Asociatiei, eu nu stiu despre ce este vorba”, ne-a spus Catalin Crudu.

Profesoara a inceput demersuri la toate autoritatile care considera ca ar putea sa o ajute – Protectia Consumatorului, avocati, instanta, etc. – iar actiunile sale se indreapta impotriva Asociatiei, care a cerut debransarea si rebransarea fara ca ea macar sa fie de fata la manipularea, sigiliarea si citirea apometrului.

Alte articole