Carne de curcan cu Salmonella, depistata in magazine din Botosani si Bacau. Informatia apartine oficialilor de la Bucuresti. Acestia au declarat o cantitate de sase kilograme de carne de curcan infestata cu salmonella, provenind dintr-un lot de 300 de kilograme, de la o firma din Prahova, a fost depistata de inspectorii sanitari veterinari in cadrul controalelor de rutina, in magazine din Botosani si Bacau. „Nu am fost informati cu nimic despre acest subiect. Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor trebuie sa ne anunte pentru a intreprinde si noi controale pe aceasta linie, pentru preventia umana”, ne-a declarat Anda Dumitrescu de la Directia de Sanatate Publica Bacau. Salmonella are peste 2.500 de serotipuri, dintre care doar doua sunt patogene pentru om. Analizele pentru tipizarea salmonella dureaza intre 7 si 10 zile, rezultatele fiind asteptate saptamana viitoare. Vom reveni cu detalii.
„In acest moment nu se mai afla niciun astfel de produs la raft in magazinele din Bacau, Carnea din acest lot a trecut prin unitatile din Bacau, dar a fost retrasa imediat. Nu suntem noi initiatorii acestei alerte. Adica nu noi am depistat carnea infestata. Datele sunt centralizate la Autoritatea Nationala. Asteptam rezultatele probelor de laborator.”
-dr. Vlad Gheorghita – director Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor















