Si in acest an, inspectorii vor urmari modul in care se respecta normele sanitar-veterinare in unitatile de invatamânt in care se serveste masa si in cele care deruleaza programul "Laptele si cornul". "O prima etapa a actiunilor de control se va desfasura in perioada 20-30 august in crese, gradinite, unitati cu program normal, internat si semi-internat sau after school, precum si in spatiile de depozitare a produselor alimentare acordate prin programul «Laptele si cornul» si in unitatile din apropierea scolilor", a precizat dr. Gheorghita Vlad, purtator de cuvânt al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau. Din verificarile din anii anteriori, inspectorii au constatat ca unele unitati scolare au incheiat contracte cu diferite firme pentru servicii de catering. "In acest sens, precizam ca activitatea de catering se efectueaza numai de unitati specializate si inregistrate de DSVSA si nu de unitati inregistrate ca restaurant", a mai spus dr. Vlad. Unitatile de invatamânt care incheie astfel de contracte trebuie sa dispuna si de un spatiu adecvat in care se serveste masa. Si acest trebuie verificat de inspectori si inregistrat la DSVSA, urmând sa fie monitorizat in viitor pentru a diminua riscul de aparitie a unor toxiinfectii alimentare.
Controlul DSVSA vine pe fondul unor probleme care au aparut in autorizarea sanitara a scolilor la inceput de an scolar. La nivelul judetului Bacau din 917 scoli, doar 750 au autorizatie sanitara la acest moment.
A. Gavrila















