30 aprilie 2024
ActualitateTabără de tineret / Liceenii buhușeni, la Youth Camp Ruhr Games

Tabără de tineret / Liceenii buhușeni, la Youth Camp Ruhr Games

#BuhusiRG18… 25 de elevi ai Liceului Teoretic „Ion Borcea” Buhuși participă în aceste zile la Youth Camp Ruhr Games 2019 (Germania), cu susținerea Primăriei Buhuși. Ei au fost invitați la a doua ediție consecutivă a Taberei de Tineret din cadrul Ruhr Games, în orașul german Duisburg, alături de alți 600 de tineri din peste 15 țări. Totul, fără niciun cost pentru liceenii buhușeni.

Dacă în 2017 delegația buhușeană la această manifestare a fost compusă din 20 de elevi, cu vârste cuprinse între 14-21 de ani, anul acesta numărul a crescut la 25. Pregătirile pentru deplasare au început încă din toamna anului trecut, elevii fiind atent selecționați, conform unei proceduri interne. Totul a fost gestionat de prof. Andreea Cojocaru și prof. Mihaela Rugină, care-i însoțesc pe elevi în Germania.
Ca și în 2017, invitația de participare a venit datorită proiectului inițiat de consilierul primarului, Adrian Păduraru. „Ne bucurăm să revenim la Ruhr Games, mai ales că liceenii care au participat la ediția precedentă au lăsat o impresie foarte, foarte bună.

Ca și în atunci, Sportjugend Nordrhein-Westfalen ne oferă gratuit cazarea – de data aceasta la hotelul din complexul Sportpark Duisburg – masa, o largă gamă de workshopuri sportive și culturale, precum și ocazia de a socializa cu alți tineri din toate colțurile lumii. Dintre cele mai inedite activități aș aminti: waterski, scufundări și zbor cu parapanta. Experiența va fi una de neuitat pentru cei 25 de elevi ai liceului buhușean”, ne-a spus consilierul Adrian Păduraru.



Perioada de desfășurare a activităților este 18-23 iunie, iar programul este atent stabilit. Liceenii au primit conturi individuale pe site-ul organizatorului, putându-și alege singuri activitățile preferate. Va exista și o „seară internațională”, unde fiecare țară va avea un stand cu produse și obiecte tradiționale, dar și momente artistice specifice fiecărei țări. Singurul cost pe care ar fi trebuit să-l suporte participanții pentru această tabără ar fi fost cel al deplasării în Germania, dar acesta a fost acoperit de Primăria Buhuși, cu susținerea primarului Vasile Zaharia.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri