30 aprilie 2024
ActualitateIn plin scandal de coruptie la Primarie "pilele" din "dosarul Hutu" continua...

In plin scandal de coruptie la Primarie “pilele” din “dosarul Hutu” continua sa produca efecte / Case pentru “protejati”

Scandalul locuintelor ANL pare sa nu se mai termine. Dupa arestarea Doinitei Hutu sub acuzatia de luare de mita pentru a facilita repartizarea cu prioritate a unui apartament, au iesit la iveala o serie intreaga de sforarii. Insa, conform zicalei &#8222cainii latra caravana trece”, DESTEPTAREA a semnalat, iar cei implicati si-au vazut de treaba. &#8222Protejatii” demnitarilor au primit casele.

Doinita Hutu, fosta salariata a Primariei Bacau, a fost arestata preventiv in noaptea de 31 august 2005. Acuzatia principala este luare de mita. Parchetul si instanta au retinut in sarcina inculpatei faptul ca pe 31 august 2005, la ora 22,30 a primit de la Bagu Elena suma de 1000 de euro pentru a-i facilita primirea unei locuinte din fondul Primariei. Dosarul este pe rolul Tribunalului Bacau. In acelasi dosar s-a mai retinut initial si interventia unor demnitari, consilieri locali si a altor persoane din Primarie pentru acordarea unei asemenea locuinte unor prieteni sau cunostinte. Intr-un material publicat de ziarul nostru, sub titlul “Case pentru PSD&#8221, in editia din 22 septembrie 2005, mentionam interventia fostului prefect Catalin Mardare (in prezent senator PSD) pentru Cosmin Necula, liderul tineretului PSD Bacau si seful de cabinet al senatorului. Consilierul local PNG Ilie Birzu (ales pe listele PSD) isi pusese functia si influenta pentru ca fiul lui Madalin sa fie trecut pe lista si sa primeasca o casa ANL. De asemenea, consilierul municipal George Bogatu avea un oarecare interes pentru ca Petruta Lupu si Gabriela Constandache sa fie trecuti la prioritati. Din dosarul 6825/2005, cel in care Doinita Hutu este inculpata, s-a disjuns acuzatiile aduse lui Catalin Radu Mardare, catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar cele care ii privesc pe Ilie Barzu si Gheorghe Bogatu spre Biroul Local al DNA. Evident ca dosarele isi urmeaza cursul conform Codului de Procedura Penala, justitia urmand sa se pronunte in perioada urmatoare.

Vine Mos Craciun cu ANL-ul



In decembrie 2005, pe la sfarsit, Primaria Bacau da publicitatii lista cu persoanele si familiile carora li s-a repartizat o locuinta ANL. Curiosi din fire am vrut sa vedem cum s-au rezolvat “interventiile&#8221 demnitarilor. Pe lista necasatoritilor, fiul consilierului municipal Ilie Birzu, Madalin, este trecut la pozitia 10, cu dosarul 66353 si se va muta in aceasta luna pe str. Fagaras, nr. 4, sc. B, apt. 9. Necula Cosmin, cel pentru care, se pare, a intervenit fostul prefect Catalin Mardare, este pe pozitia 41, cu dosarul 66292, si se va muta in Letea. Din informatiile noastre “cazurile speciale&#8221 ale consilierului George Bogatu nu au incaput pe lista cu repartitii. Pe consilierul municipal (PNL) Gabi Corodeanu desigur il recomanda functia si trecutul sau politic, si este si el pe pozitia 19, cu dosarul 30063, cu o locuinta pe str. Fagaras, dupa un parau de lacrimi lasate in sedinta Consiliului Local in care i-a fost aprobat dosarul. Senatorul Radu Catalin Mardare declara in septembrie 2005: “Acea persoana m-a rugat sa sun la Doinita Hutu ca sa o rog sa-i dea informatii in legatura cu cererea sa pentru locuinta. Practic, nu era clar daca dosarul era complet&#8221. Ilie Birzu a fost mai lapidar si a spus scurt “nu sunt probleme&#8221. Intr-o editie urmatoare vom reveni si cu alte curiozitati din lista publicata de Primarie.

Elena Bagu, &#8222protejata” Doinitei Hutu, nu este nici ea pe lista cu repartitii. Doinita Hutu a petrecut Revelionul in arestul Politiei. Urmatorul termen de judecata fiind stabilit pe 12 ianuarie 2006.Scris de Gheorghe BALTATESCU

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri