30 aprilie 2024
ActualitatePatru calificări la etapa națională a olimpiadelor școlare pentru Colegiul Naţional Pedagogic...

Patru calificări la etapa națională a olimpiadelor școlare pentru Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare”

Patru eleve de la Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” s-au calificat la etapa naţională a olimpiadelor şcolare: două dintre ele vor reprezinta judeţul la Olimpiada de Ştiinţe socio-umane, organizată la Braşov (22 – 26 aprilie), respectiv Alexandra Diana Gheorghică (clasa a XII-a C) – disciplina Psihologie şi Briana Alexandra Terente (clasa a XII-a C) – disciplina Sociologie, ambele pregătite de prof. Sonia Berza, iar alte două la Olimpiada de Pedagogie – Psihologie de la Timişoara (3 – 5 mai), respectiv Cristina Vânău (clasa X-a B, pregătită tot de prof. Sonia Berza) şi Dana Maria Condei (clasa a XI-a B, pregătită de prof. Mariana Crăciunescu).

Întrebate despre ce reprezintă pentru ele calificarea la etapa naţională elevele au răspuns:


„Pentru mine calificarea la etapa naţională a reprezentat nu numai un succes din punct de vedere şcolar, dar şi îndeplinirea unei promisiuni făcute atunci când am ales să urmez profilul umanist, accea de a studia Psihologia. Mai mult, această calificare s-a dovedit un câştig prin multitudinea de legături pe care le-am descoperit între această disciplină şi viaţa de zi cu zi, ceea ce, cred eu, m-a ajutat şi motivat în acelaşi timp să o aprofundez.”
Alexandra-Diana Gheorghică




„Sociologia reprezintă o modalitate de înţelegere mai profundă a vieţii şi a lumii înconjurătoare. Calificarea la etapa naţională a însemnat o atestare a potenţialului meu în acest domeniu. Faptul că meritele mi-au fost recunoscute a constituit baza unei noi direcţii în ceea ce priveşte alegerea viitorului meu. Aş dori să mulţumesc doamnei mele profesoare Sonia Berza, care m-a îndrumat şi m-a ajutat să privesc viaţa dintr-o nouă perspectivă.”
Briana Alexandra Terente

„Calificarea la Olimpiada de Psihologie, etapa naţională, este pentru mine o provocare, deoarece ştiu că am mult de muncit şi că nu va fi uşor. Cu toate acestea, această calificare reprezintă şi o şansă prin care să arăt că îmi pot depăşi limitele şi că, prin muncă şi perseverenţă, se pot obţine rezultate cu care să te mândreşti. Pe tot parcursul acestui drum îmi este alături şi doamna profesoară Berza Sonia, care mi-a inspirat dorinţa de a descoperi tainele Psihologiei şi căreia îi sunt recunoscătoare pentru că mă susţine în această primă experienţă.”
Cristina Vânău


„Olimpiada naţională de Pedagogie reprezintă o experienţă încununată de un fir de emoţie în care se împletesc într-un mod neaşteptat competiţia şi plăcerea pe care ţi-o aduce doar gândul de a participa, faptul că îţi poţi urmări propria pasiune şi că te poţi autointitula câştigător. Au fost doi ani de muncă, doi ani în care am simţit că e o competiţie în care sunt cei mai buni dintre cei mai buni şi care, la sfârşit, urmăreşte să îţi aducă pe buze gustul reuşitei.”
Dana Maria Condei

„Pentru mine ca profesor a fost o mare încântare să am în acest an şcolar mai mulţi elevi calificaţi la etapa naţională, având în vedere că Psihologia sau Sociologia sunt discipline frumoase, dar dificile pentru elevii «generaţiei Z». Acum, sunt satisfăcută pe deplin de faptul că munca mea n-a fost în zadar, că am descoperit elevi pasionaţi, care vor să urmeze o facultate în aceeaşi direcţie şi aştept să-i revăd în postura de psihologi sau sociologi de succes.”
Prof. Sonia Berza

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri