30 aprilie 2024
ActualitateÎnscrieri în clasa pregătitoare la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Bacău

Înscrieri în clasa pregătitoare la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Bacău

În această perioadă sunt în plină desfășurare înscrierile în clasele pregătitoare pentru anul școlar viitor, 2019-2020. Școala Gimnazială „Spiru Haret” din Bacău, una din cele mai apreciate unități școlare din municipiu, mai ales pentru rezultatele de excepție obținute cu elevii, invită părinții și copiii să viziteze și să aleagă această unitate de învățământ, care dispune de trei clase pregătitoare, cu un total de 75 de locuri.


„Suntem o școală modernă, care în fiecare an obține rezultate foarte bune la olimpiadele și concursurile școlare, în competițiile școlare, dar și în concursuri extracurriculare. Oferta noastră educațională este generoasă, iar pe lângă calitatea profesională și umană a cadrelor didactice, dispunem de clase spațioase, modernizate de Primăria Bacău prin Programul „Clasa zero”, dotate cu videoproiectoare, table ecologice, calculatoare, imprimante și mobilier adecvat vârstei elevilor care vor învăța în aceste săli de clasă. Totodată, important este și faptul că orele de curs se desfășoară numai de dimineață, în intervalul de timp 8.30 – 12.30, iar după orele de curs oferim și un program remedial și de încurajare a performațelor școlare în activități comune, la cererea părinților, fie cu învățătorul de la clasă, fie cu alte cadre didactice. Îi așteptăm cu drag pe toți elevii, porțile noastre sunt deschise.”
Prof. Codrin Ciuchi, director Școala Gimnazială „Spiru Haret” Bacău

În acest moment, Școala „Spiru Haret” are un număr de 17 săli de clasă, 3 laboratoare, bibliotecă, 2 cabinete, ateliere. De asemenea, instituția de învățământ are şi o sală de sport, cu o suprafaţă de aproximativ 1024m², care a fost renovată și modernizată complet acum doi ani și adusă la cele mai înalte standarde. Procesul instructiv-educativ de la „Spiru Haret” satisface cerințele învățământului modern, european, cu cei 40 de profesori titulari, majoritatea lor cu grade didactice maxime, un colectiv profesoral tânăr, bine pregătit, aproape de elevi, foarte dedicați meseriei de dascăl, adevărați specialiști în educație.



Și orele de opționale sunt diverse: de la „Comunicare și dezvoltare personală”, „Orientare școlară și profesională”, până la „Gramatică prin joc”, „Mitologie românească”, Tehnologia informației și comunicațiilor. Tot aici, mai ales pentru copiii din ciclul primar, au loc activități diverse la „Clubul micilor artizani”, cluburi de șah, de badminton și pictură, precum și alte activități pentru dezvoltarea personală a elevilor, dar și o mulțime de acțiuni extracuriculare, ce oferă copiilor, pe lângă o experiență de viață și dezvoltarea de competențe sociale, dar și de comunicare, iar semestrial se editează „Recreația mare”, revista școlii. Optional, la cererea părinților, se organizează și ore de limbi străine. Mai mult, pentru siguranța elevilor, pe holurile instituției de învățământ sunt montate camere de supraveghere.

22 martie este data până când cei care vor să urmeze învățământul primar la Școala „Spiru Haret” se pot adresa secretariatului școlii pentru înscrierea în clasa pregătitoare. O a doua etapă de înscriere este programată pentru intervalul 2-8 aprilie.

Conform legii, părinții copiilor care împlinesc 6 ani până pe 31 august (inclusiv) sunt obligați să îi înscrie la clasa pregătitoare, nivel de studiu care face parte din învățământul obligatoriu de 10 ani. În schimb, părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, doar dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. În cazul în care rezultatul evaluării arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, copiii vor fi înscriși în grupa mare din învățământul preșcolar. Rezultatul evaluării nu poate fi contestat.
Explicații foto: Elevii de la această școală sunt implicați și în activități extracurriculare, dar și în cursuri opționale de dezvoltare personală

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri