18 aprilie 2024
ActualitateCu ce probleme se confruntă oamenii de afaceri băcăuani

Dezbatere organizată de senatorul PNL, Daniel Fenechiu

Cu ce probleme se confruntă oamenii de afaceri băcăuani

Oamenii de afaceri din Bacău au fost invitați să vorbească despre problemele pe care le întâmpină în cadrul unei dezbateri organizate de senatorul PNL, Daniel Fenechiu, cu tema “Economia românească încotro? – Perspectivele economiei românești în contextul vulnerabilităților generate de creșterea dobânzilor, a inflației și deficitelor și a deprecierii monedei naționale”, eveniment ce a avut loc, ieri, la Hotelul President.

La eveniment a participat economistul Florin Cîțu, senator și președinte al Comisiei economice, pentru industrii și servicii din Senat, și senatorul Iancu Caracotă, în calitate de om de afaceri. „Nu este un eveniment politic. Este o dezbatere pe teme economice în urma căreia vrem să aflăm punctul de vedere al mediului de afaceri. Tema de dezbateri pornește de la premisele în care se găsește astăzi economia românească“, au fost precizările făcute de senatorul Daniel Fenechiu.

„Problema forței de muncă este primordială”



Președintele Comisiei economice din Senat, Florin Cîțu, a pus accent pe importanța acestor discuții, a treia din acest an din cele organizate în țară, arătând că în urma lor s-a conturat deja un proiect de lege care propune relaxarea condițiilor pentru importul forței de muncă din spațiul comunitar.

„Problema forței de muncă este primordială pentru oamenii de afaceri și personal eu sunt deschis să aud soluții. Foarte mulți oameni au plecat în străinătate și nu putem crește peste noapte forța de muncă. Și atunci trebuie să aducem forță de muncă din altă parte, doar că legislația noastră este foarte dură în ceea ce privește importul forței de muncă. Și atunci când avem nevoie, nu putem importa. Acest proiect prevede relaxarea condițiilor cel puțin pentru o perioadă de 5 ani”, a explicat Florin Cîțu.

Nevoia de controale în zona „economiei gri spre negru”

Oamenii de afaceri au avut ocazia să prezinte, la rândul lor, problemele cu care se confruntă și cum au resimțit modificările legislative. Printre subiectele dezbătute s-au regăsit nivelul ridicat de impozitare a muncii și nevoia de a crește controalele asupra „economiei gri spre negru”. Lipsa forței de muncă este o altă problemă în Bacău, în opinia afaceriștilor, alături de lipsa specialiștilor. Cauzele ce stau la baza prăbușirii unor afaceri sunt, însă, multiple, pornind de la impozitare, concurența salarială din sistemul public și până la birocrație și infrastructura proastă.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri