19 aprilie 2024
ActualitateDe Înălțarea Domnului au bătut clopotele pentru eroi

De Înălțarea Domnului au bătut clopotele pentru eroi

De Ziua Eroilor, sărbătorită de Înălțare, la ora 12.00, bisericile din Bacău au tras clopotele pentru cei căzuți pe câmpul de luptă. La Cimitirul Central, autoritățile locale, veterani, rezerviști și militarii din garnizoana Bacău au organizat un ceremonial militar și religios în memoria eroilor care și-au dat viața pentru țară.

După trecerea în revistă a invitaților, Maricica Luminița Coșa, prefectul județului Bacău, a citit mesajul ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan. “Eroii ne-au marcat istoria și datorită lor putem sărbători, anul acesta, Centenarul Marii Uniri. Se cuvine să ne plecăm fruntea cu respect în faţa memoriei noastre naţionale pentru că, întotdeauna, prezentul este dator trecutului şi îndatorat viitorului”, a spus Maricica Luminița Coșa.

Deloc întâmplător, Ziua Eroilor este legată de sărbătoarea creștină a Înălțării Domnului, când celebrăm biruința vieții asupra morţii. La cimitir au fost prezente inclusiv rudele celor care și-au pierdut viața la Revoluția din 1989 sau în teatrele de operații, dar și un public numeros care a fost ținut la distanță de forțele de ordine.



Cei prezenți au ascultat cuvântul preoților, unii au depus coroane de flori, iar alții au dat de pomană pentru sufletul celor adormiți. La finalul manifestării, militarii din garnizoana Bacău au prezentat onorul autorităților. Pe durata evenimentului, circulația rutieră a fost întreruptă pe Calea Mărășești, traficul fiind redirecționat pe rute ocolitoare.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri