30 aprilie 2024
ActualitateLa Onești a început construcția unui ansamblu de locuințe ANL

La Onești a început construcția unui ansamblu de locuințe ANL

Recent la Onești au demarat lucrările la construcția unui ansamblu de locuințe ANL. Acest ansamblu este aplasat pe strada Libertății, în zonă mai fiind construite blocuri prin Agenția Națională pentru Locuințe (care au fost realizate în urmă cu peste 15 ani, în 2002 – 2003!)

Acum se are în vedere construirea unui ansamblu ANL cu 60 de unități locative (20 garsoniere și 40 de apartamente cu două camere, în două tronsoane de bloc, cu parter și patru etaje.

Fiecare din aceste unități locative vor fi dotate cu centrală proprie. Pentru realizarea noului obiectiv de investiții de către ANL autoritățile oneștene contribuie cu 10 la sută din valoarea ansamblului, urmând ca la finalizarea acestuia să realizeze turnarea unor alei și branșamentele la utilități.



Primarul municipiului Onești, Nicolae Gnatiuc a declarat că “termenul de finalizare a lucrărilor finanțate de către Agenția Națională pentru Locuințe este de 1 iunie 2019, conform proiectului. Sper ca acest termen să poată fi devansat de către constructor , astfel încât destinatarii să se poată muta cât mai curând în casă nouă”.

O cifră este edificatoare: la momentul actual la Primăria Onești sunt depuse în jur de 300 de cereri prin care se solicită o locuință. Dacă realizarea noilor blocuri nu poate decât să îi bucure pe locuitorii municipiului Onești ce își doresc de ani de zile o locuință, pentru locatarii din zonă deschiderea acestui nou șantier a produs o mare dezamăgire.

Acest fapt se datorează situației în care odată cu începerea lucrărilor “a fost anulată” o parcare în zonă! Mai mult, oneștenii sunt îngrijorați că proiectul acestui ansamblu de locuințe ANL prevede și amenajarea unui loc de joacă chiar în apropierea străzii Libertății (care este intens circulată de către autocamioane, ea fiind «centura» Oneștiului).

De asemenea, locatarii din această parte a municipiului solicită și amenajarea trotuarelor și a străduțelor din zonă precum și a unor alei pietonale dar și repararea străzilor din municipiu, mai ales a celor în preajma cărora sunt sensuri giratorii, la care au apărut adevărate “cratere”.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri