25 aprilie 2024
ActualitatePoliția în acțiune

Poliția în acțiune

La data de 12 martie a.c., poliţiştii au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor din 46 de comune băcăuane prin prevenirea, descoperirea şi combaterea comerțului ilicit, a respectarii normelor privind circulatia pe drumurile publice precum si a altor fapte antisociale care pot afecta siguranţa cetăţenilor.

Astfel, poliţiştii au acționat pe 69 de drumuri județene și comunale unde au instituit 19 filtre şi au efectuat verificări la 65 unități economice. Au fost verificate peste 500 de vehicule şi au fost legitimate aproape 700 de persoane.

Poliţiştii au constatat în flagrant 5 infracțiuni, din care 4 la regimul rutier si una pe linie de arme și muniții. Cele cinci infracțiuni constatate în flagrant s-au concretizat in întocmirea a 4 dosare de cercetare penală în care sunt cercetate 3 persoane.



De asemenea, au fost efectuate percheziții domiciliare la locuințele a două persoane bănuite de comiterea a două fapte de furt, una dintr-o societate comercială și una dintr-o locuință, unde au fost descoperite bunuri sustrase în valoare de 4000 de lei, respectiv țigări, cartele telefonice, seturi de farfurii, obiecte de lenjerie, flexuri etc. Față de cei în cauză a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, aceștia urmand a fi prezentați unităților de Parchet cu propunere de arestare preventivă.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat 269 de sancțiuni contravenționale în valoare de 53080 lei, din care: 36 sancțiuni contravenționale la Legea 61 din 1991 pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, 17 sancțiuni contravenționale la Legea 12 din 1990 pentru efectuarea unor acte de comerț ilicit, una la Legea 171/2010 pentru transport ilegal de material lemnos, 18 sancțiuni contravenționale la H.G. nr. 984 din 2005 pentru nerespectarea normelor sanitar veterinare, 158 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195 din 2002 pentru nerespectarea normelor privind circulatia pe drumurile publice, din care 49 au fost aplicate căruțașilor, 13 bicicliștilor, 6 pietonilor și 90 alte abateri, 39 sancțiuni contravenționale la alte acte normative.

Poliţiştii au confiscat totodată cantitatea de 1 metru cub material lemnos, în valoare de 200 de lei, au reținut un permis de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.

Poliţişti din cadrul Postului de Politie Nicolae Bălcescu au depistat pe raza comunei un localnic în timp ce conducea un moped neînregistrat, pe care avea montată o plăcuță de înregistrare de la un alt moped, pentru a induce în eroare organele de poliție, totodată fără să poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulaţie sau conducerea unui cu numar fals de înmatriculare sau înregistrare şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Totodată a fost identificat un bărbat de 47 ani din comuna Sascut, care deţinea la domiciliul său o armă letală fără elemente de identificare, nefuncţională ce pare a proveni din perioada conflictelor militare. Acesta a declarat verbal faptul că deţine arma din anul 2009 cu ocazia renovării unei case bătrâneşti. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri