Urmare a unei sesizări primită de Comisariatul Judeţean Bacău al Gărzii Naţionale de Mediu din partea unui grup de pescari, care semnalau că, în data de 04.03.2019, au surprins un cetăţean ce descărca, dintr-un autoturism, anvelope uzate şi nămol rezultat din activitatea de vulcanizare şi spălătorie auto, pe care le-a abandonat pe malul drept al râului Bistriţa, comisarii GNM s-au deplasat, imediat, la fața locului, pentru a face verificări.

În urma controlului, s-a constatat că aspectele menţionate în sesizare se confirmă. Cu ajutorul IPJ Bacău, a fost identificat proprietarul autoturismului, acesta fiind un agent economic.

Confruntaţi cu materialele înregistrate, reprezentanţii societăţii au recunoscut fapta, iar operatorul economic a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 40.000 lei.

De asemenea, comisarii GNM au stabilit şi măsuri de remediere, cu termene scurte de ecologizare a zonei în care au fost identificate deşeurile abandonate, şi predarea acestora, cu documente justificative, la societăţi autorizate, precum şi transmiterea de acte doveditoare privind modul de îndeplinire a măsurii.

La scurt timp, Comisariatul Judeţean Bacău al Gărzii Naţionale de Mediu a primit şi fotografiile care dovedesc faptul că zona a fost ecologizată.

Alte articole