Poliţiştii din judeţul Bacău au desfăşurat, la sfârşitul săptămânii trecute, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În perioada 17 – 19 iulie a.c., poliţiştii din judeţul Bacău au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

În cele trei zile de acţiuni au fost efectuate 148 controale şi au fost verificate 283 societăţi comerciale.

PUBLICITATE

În urma acţiunilor au fost întocmite 30 dosare penale fiind indisponibilizate bunuri în valoare de 32.655 lei şi au fost aplicate 836 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 254412 lei. S-au reţinut 47 permise de conducere ( din care 15 pentru alcool, 21 pentru viteză) şi s-au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de 27.167 lei.

La data de 17.07.2015 lucrătorii din cadrul Poliţiei Staţiune Tg.Ocna şi lucrători din cadrul Serviciului Investigarea Criminalităţii Economice, au desfăşurat activităţi de verificare pe linia achiziţiei de deşeuri feroase la punctul de lucru al unei Intreprinderi Individuale din Tg.Ocna, ocazie cu care au constatat faptul că deşi administratorul societăţii nu avea autorizaţie de funcţionare emisă de autorităţile locale, a achiziţionat deşeuri de fier vechi în cantitate de 7200 kg.
Faţă de această situaţie administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional conform l.12/90 art.1 lit.e şi totodată s-a dispus confiscarea întregii cantităţi de 7200 kg. fier vechi care a fost lăsată în custodia unei societăţi comerciale din Oneşti, autorizată să desfăşoare astfel de activităţi.

La data de 18.07.2015 lucrători din cadrul serviciului de investigare a criminalităţii economice împreună lucrători din cadrul S5PR Răcăciuni au efectuat un control la o societate comercială din localitatea Bereşti, com. Sascut, jud. Bacău. Pentru mărfurile aflate la raft, vânzătoarea, o tânără de 20 de ani nu a prezentat lucrătorilor de poliţie documente de provenienţă pentru marfa expusă spre vânzare şi nici documentele de identificare ale persoanei juridice. Deasemeni în timpul controlului s-a constatat faptul că unitatea îşi desfăşura activitatea fără autorizaţie de funcţionare şi fără casă de marcat.
S-a întocmit dosar de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscal.

La data de 19.07.2015, în jurul orei 01:00, o patrulă auto de siguranţă publică a depistat în trafic pe str.Letea, din mun. Bacău, un bărbat de 41 ani, domiciliat în mun.Bacău, posesor al unui permis de conducere eliberat de autorităţile din Rep. Moldova, în timp ce conducea un autoturism, cu o îmbibaţie alcoolică de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la secţia UPU a Spitalului Judeţean Bacău, unde i-au fost recoltate două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal în care autorul faptei este cercetat în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prev. de art.336, alin.1 C.Pen., totodată cond. auto I s-a reţinut permisul de conducere.

La data de 20.07.2015 au fost prinşi în flagrant, în zona împădurită din punctul Mărceşti, com. Căiuţi, jud. Bacău, trei bărbaţi ca vîrste cuprinse între 25 şi 39 ani, toţi domiciliaţi în com. Căiuţi, jud. Bacău, având asupra lor un număr de cinci cartuşe şi o armă de vânătoare confecţionată artisanal.
În cauză a fost întocmit dosar penal, pentru comiterea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, faptă prev. şi ped. de art. 342, alin. 1, din C.P., iar arma şi cele cinci cartuşe au fost ridicate în vederea confiscării.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ