La data de 11 mai a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău au efectuat două controale privind respectarea prevederilor legale referitoare la depozitarea îngrăşămintelor chimice.

În cadrul activităților desfășurate, pe un teren proprietate privată aparţinând unui bărbat de 39 de ani ce administrează o firmă, a fost identificată cantitatea de 11.000 kg îngrăşăminte chimice, depozitată fără respectarea condiţiilor legale privind protecţia mediului. Totodată pe un teren agricol aparţinând unei societăți din comuna Prăjeşti, reprezentată un bărbat de 34 de ani, a fost identificată cantitatea de 10.000 kilograme de substanțe, depozitate fără respectarea condiţiilor legale privind protecţia mediului.
În ambele situații au fost întocmite dosar penale sub aspectul săvârșirii infractiunii de nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate.

Întreaga cantitate de 21.000 kg de îngrăşăminte a fost lăsată în custodia reprezentanţilor societăţilor dispunându-se măsuri în vederea depozitării conform prevederilor legale.Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE