Dupa ora 14.00, cu doua ore inainte de ora stabilita de catre Ministerul Educatiei, ieri, s-au afisat primele note ale sesiunii de toamna a examenului de bacalaureat 2015.

„Au fost inscrisi efectiv in aceasta sesiune de bacalaureat 1.290 de candidati. Dintre acestia, 219 au absentat, iar 7 au fost eliminati de la probele scrise, pe motiv de tentativa de frauda. In final, media de promovare pe Bacau este de 19,98 la suta, in conditiile in care doar 214 candidati au fost declarati «reusiti», pentru ca au obtinut note peste 6 (sase).”
prof. Alina Pistol, inspector scolar general adjunct pe Bacau

Prima nota pe Bacau apartine unui elev de la Colegiul „Henri Coanda”. Acesta a obtinut media generala 8.51, dupa ce la probele scrise a fost notat cu 8.25 – la Limba si literatura româna, 7.60 – la Istorie si 9.7 – la Logica, argumentare si comunicare. Ultimii fericiti sunt alti 9 elevi, care au reusit performanta de a avea exact media generala 6 (sase), cât a fost nevoie pentru a fi declarati promovati. Sunt insa si multe note „la limita”, de 5.98, 5.98, sau 5.96 care au toate sansele de a fi rezolvate (pentru a fi reusiti) dupa contestatii.

PUBLICITATE

Au participat, in majoritate, elevi din promotia 2015, dar si din promotiile anterioare, cei mai multi dintre ei absolventi ai sistemului de invatamânt de zi. Niciun candidat nu a obtinut media generala de 10 si nici de 9. Doar doi absolventi au o medie peste 8 si alti 34, intre 7 si 7.99. Pentru a fi declarat promovat, fiecare candidat trebuia sa obtina minim nota 5 la probele scrise si minim 6, ca medie finala. In speranta ca mai pot salva ceva, candidatii declarati respinsi pot depune contestatii. Rezultatele finale vor fi cunoscute, cel mai probabil, pe 4 septembrie. In vara, promovabilitatea la examenul de Bacalaureat a fost de 79,87 la suta, iar in sesiunea de toamna, anul trecut, de 31 la suta.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ