Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau, si Jean Patrick Marqet, directorul general al BERD, au semnat un contract de credit in valoare de 16,4 milioane de euro. Suma va fi folosita pentru cofinantarea proiectului “Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in municipiul si judetul Bacau”.

Valoarea totala a proiectului este de 124 de milioane euro. La ceremonia de semnare, desfasurata la sediul BERD din Londra, au fost prezenti, in calitate de parteneri si cosemnatari, Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, si Razvan Gaina, directorul general al CRAB. Acest contract va permite continuarea lucrarilor de modernizare a retelelor de apa si canalizare din Bacau.

Investitia va costa 35 de milioane de euro, din care 15 milioane reprezinta valoarea statiei de epurare. Exista si alte obiective realizate in parteneriat cu BERD, cum ar fi Depozitul ecologic de deseuri (20 de milioane de euro) si aductiunea de apa de la Valea Uzului, realizata prin ISPA (52 de milioane de euro).

“Investitiile realizate prin acest proiect cu finantare europeana conduc la cresterea calitatii vietii, la un mediu mai curat si mai sanatos. Vorbim apoi de locuri de munca si stabilitate pentru agentii economici bacauani. Nu in ultimul rând, implementarea acestui proiect, repet, cu finantare europeana, demonstreaza inca o data preocuparile noastre permanente de a atrage investitii si de a gasi surse de finantare, altele decât cele clasice” – a declarat Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Datorita lui BUDEANU SI PRIMARULUI NEGHINA ONESTIUL este in afara proiectului . Nu se acorda fonduri pentru retelele de apa administrate de firme private .Primarul NEGHINA a “” ïnghetat “”procesul cu SC-APA CANAL de preluare a retelelor in administrarea primariei.

LĂSAȚI UN MESAJ