25 aprilie 2024
Actualitate1300 de amenzi într-o săptămână

1300 de amenzi într-o săptămână

Pe parcursul săptămânii 06-12 septembrie a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru siguranța traficului rutier.

Acţiunea s-a desfăşurat atât la nivel naţional, cât şi la nivelul judeţului Bacău ca o necesitate de a intensifica activitățile de impunere a legii, respectiv a celor de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea normelor legale referitoare la circulația pe drumurile publice.

În cele 7 zile, controalele polițiștilor au avut în vedere desfăşurarea de activităţi punctuale, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.



În cadrul activităţilor desfăşurate, 235 de polițiștii rutieri şi 154 de ordine publică au acţionat pentru disciplinarea participanţilor la traficul rutier.

Pentru neregulile constatate au aplicat 1390 de contravenții, din care 1300 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru abateri de la regimul circulaţiei.

Pentru încălcarea regimului legal de viteză, poliţiştii au aplicat 693 de sancţiuni contravenţionale, 77 au fost aplicate pietonilor indisciplinaţi, 21 conducătorilor auto pentru conducere sub influenţa alcoolului, 10 pentru depăşiri neregulamentare, 5 pentru neacordare de prioritate pietonilor, iar restul pentru abateri de la acte normative.

De asemenea, polițiștii au reținut 218 permise de conducere, din care 141 pentru încălcări ale regimului legal de viteză, 21 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 13 pentru depăşiri neregulamentare, 6 pentru neacordare prioritate pietonilor, 10 pentru neacordare prioritate autovehiculelor, iar restul pentru alte abateri. Totodată, au fost retrase 30 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 27 de infracțiuni, din care 15 la regimul rutier.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău va desfăşura în continuare astfel de activităţi pentru creşterea siguranţei rutiere pe drumurile publice din judeţ.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri