În ziua de 1 septembrie 2013 se împlinesc 120 ani de când a fost promulgată , prin decret regal – Legea pentru organizarea Jandarmeriei rurale.

Această lege prevedea instituirea unui corp de pază şi ordine cu structură militarizată în toate localităţile rurale din ţară, deoarece structurile anterioare practic neprofesionalizate, nu făceau faţă situaţiei complexe de pe teren .

Astăzi, 30 august 2013, la nivelul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău a fost desfăşurată o activitate aniversară dedicată Zilei Jandarmeriei Rurale.

În cadru festiv, cu participarea personalului unităţii, au fost prezentate expuneri referitoare la evoluţia şi modificările survenite în cadrul acestei instituţii, misiunile şi atribuţiile acesteia.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ