Aseară, de la ora 19.00, a debutat pe scena Teatrului de Vară „Radu Beligan” ce-a de-a XV-a ediție a Festivalului Național „Bobocel de la Bacău”, concurs de interpretare vocală a cântecului popular românesc.

Organizat de către Asociația Culturală „Floricica”, condusă de Maria Șalaru, împreună cu Primăria Municipiului Bacău și în colaborare cu Școala Populară de Arte și Meserii, Festivalul „Bobocel de la Bacău” a început cu secțiunea dedicată concursului la care au participat 25 de concurenți din Alba, Botoșani, Bihor, Bacău, Gorj, Iași, Neamț, Sălaj, Tulcea și Vrancea, care s-au întrecut pe trei categorii de vârstă: 10-12 ani; 12-16 ani; 16-18 ani.

Concurenții au interpretat un cântec de factură lirică, doină, acapela și un cântec acompaniat de orchestra Cristian Năstase. Juriul festivalului este format din: Eugenia Florea – etnofolclorist și realizatoare de emisiuni folclorice la Radio România, Roxana Gibescu – Casa de Discuri Electrecord, Maria Tănase Marin – interpretă de muzică populară și realizatoare de emisiuni la TVR, Daniela Bîrzu – profesor la Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău, Marinela Potârniche – inspector școlar secțiunea Arte la Inspectoratul Școlar Județean Bacău și Constantin Bahrin – realizator emisiuni la Radio Iași și TV Apolonia.

PUBLICITATE

Rezultatele concursului vor fi făcute publice astăzi, de la ora 17.00, când la Teatrul de Vară va avea loc Gala Laureaților, gală în care vor susține recitaluri Anton Achiței, Maria Șalaru, Constantin Bahrin, Lucica Păltineanu, Ion Drăgan, Leontina Farcaș, Ștefan Deaconița, Claudia Martinica, Cristinel Iordăchioaia, Maria Costioaia, Pamfil Roată, grupurile „Boboceii” din Bacău, „Muguri de Stejar” și „Gospodinele” din Deleni – Iași. Ediția a XV-a a Festivalului „Bobocel de la Bacău” vine într-un moment special pentru creatoarea acestui festival, interpreta de muzică populară Maria Șalaru, care astăzi împlinește 60 de ani, pe lângă care mai sărbătorește și 40 de ani de carieră artistică și 35 de ani de carieră didactică.

„Azi este o zi absolut specială pentru mine, când sărbătoresc patru evenimente deodată. Mă simt excelent, pentru că sunt înconjurată de oameni dragi, de prieteni, de artiști consacrați, colegii mei de cântec, dar mai ales de «boboceii» mei dragi și de «floricele». Vă aștept pe toți, de la ora 17.00, la Galele Laureaților ale Festivalului «Bobocel de la Bacău», ediția a XV-a.”
Maria Șalaru, director festival

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Felicitari, d-na Maria ! Am fost in sala si am sorbit cu nesat din izvorul nesecat al folclorului romanesc , pe care dvs cu atata ravna il scoateti la iveala si adapati sufletele insetate de frumos ale romanilor. V-am sorbit fiecare cuvant din gura aurita, v-am admirat tinuta impecabila si rezistenta fizica de care dati dovada, pentru ca imi dau seama, nu este usor de organizat un eveniment de o asa de mare amploare cu care comunitatea bacauana se mandreste. Ne mandrim cu dumneavoastra, stimata doamna si ne bucuram ca ati ales sa va oprit din zborul dvs inalt, aici, in urbea noastra. Va cunosc povestea care m-a marcat atat de mult incat am fost (marturisesc) un observator din umbra…Din curiozitate mai intai, apoi din dragoste, am simtit nevoia sa vad cum veti reusi sa depasiti dramele vietii si nedreptatilor care vi s-au facut. Iata ca Dumnezeu cel puternic in care se vede ca, cu putere si speranta credeti, va este alaturi si mana Sa bine-facatoare sta ca o pavaza asupra dvs. Sa ne traiti inca multi ani inainte si lacrimile dvs sa fie numai de bucurie de acum incolo , vreme indelungata …Pr..Ciprian
    p.s.voi veni si astazi la spectacolul de gala si sper din tot sufletul sa am prilejul sa va ofer o floare.

    • Subscriu, la cele de mai sus! Am fost si eu la gala si pot spune ca, in cele cateva ore, am sorbit cu nesat din tezaurul folcloric oferit.
      Felicitari, doamna Maria Salaru, pentru tot ce faceti pentru Bacau si nu numai!

  2. O adevarata munca a fost depusa la realizarea acestui festival! Doamna Maria Salaru a examinat cu mare interes fiecare detaliu, pentru a iesi totul ca la carte! Este intradevar un om deosebit care respecta traditiile noastre romanesti, folclorul, tot ce ne defineste pe noi ca si popor! Dumneaei, transmite cu bucurie dragostea de autentic tinerelor generatii, pe care le invata taina cantecului popular romanesc. “Bobocelul” a fost nascut si crescut la pieptul acestui om minunat, iar de fiecare data cand vorbeste despre el, i se citeste pe chipu-i fericirea si emotia. Ii multumesc Bunului Dumnezeu ca mi-a scos in cale un asemenea om cum este doamna Maria Salaru, careia tin sa ii multumesc pentru tot!

LĂSAȚI UN MESAJ