Centrul medicinei romanesti s-a mutat, din nou, in aceasta saptamana la Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti.

Incepand de joi, 25 iunie, si pana maine, 27 iunie, la aceasta prestigioasa unitate medicala, al carei renume a depasit de multa vreme granitele judetului si chiar ale tarii, se desfasoara “Zilele Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenta Moinesti”.

Ajunsa deja la a X-a editie, manifestarea, cu un puternic caracter stiintific, care marcheaza si 20 de ani de chirurgie laparoscopica la acest spital, a reunit, si de aceasta data, personalitati remarcabile din lumea medicala romaneasca, dar si straina.

PUBLICITATE

_DSC0011

“Devenita traditie in lumea medicala romaneasca, manifestarea se doreste a fi una de referinta, acoperind o gama diversa a activitatilor in domeniul medical si chirurgical. Astfel, conferinta va debuta cu lucrari specifice asistentilor medicali, pentru ca in urmatoarele doua zile sa fie prezentate lucrari stiintifice adresate medicilor de diferite specialitati medicale si chirurgicale, medicilor de familie, medicilor rezidenti si kinetoterapeutilor”, a mentionat, in invitatia sa, lansata medicilor romani si straini, prof.dr.Adrian Cotirlet, managerul spitalului.

Si, intr-adevar, evenimentul din acest an este unul de referinta prin tinuta stiintifica si mai ridicata a activitatilor desfasurate, dar si prin personalitatile care participa la el. Pe langa medici romani renumiti, precum prof.dr.Mircea Beuran, presedintele Societatii Romane de Chirurgie, prof.dr.Nicolae Suciu, presedintele Societatii Romane de Obstetrica Ginecologie, prof.dr.Vasile Astarastoaie, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr.T.Popa” Iasi, conf.dr. Vasile Cepoi, presedintele Consiliului National de Acreditare a Spitalelor, la aceasta a X-a editie participa in mod direct, cu prelegeri, dar si prin efectuarea de interventii chirurgicale, invitati de renume din Israel si Statele Unite ale Americii. Manifestarea a debutat joi, 25 iunie, cu o serie de cursuri si sesiuni stiintifice pentru asistentii medicali.

Astazi, 26 iunie, s-au derulat workshop-uri de oncogenetica (“Ghid de monitorizare a persoanelor cu risc ereditar pentru cancer, prin activitatea de oncogenetica”), o masa rotunda cu tema “Etica si deontologia medicala” si, evident, demonstratii operatorii, transmise in direct. Maine, 27 iunie, programul va continua cu sesiuni stiintifice cu profil chirurgical si medical, precum si cu demonstratii operatorii care vor putea fi urmarite in direct.

Mai multe detalii despre acest important eveniment medical veti putea citi in editia tiparita de luni, 29 iunie, a ziarului “Desteptarea”.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. Cum e sa ajungi la urgenta in aceste zile si sa astepti ore pentru ca d nii erau in congres? Ma intereseza Omenia din acest spital si mai putin Mandria de a fi intr o epoca politica care ti permite si personal si profesional sa te afirmi!
    Cum e sa ajungi la un alt spital si sa ti spuna ca ai ajuns acolo fiindca la voi e congres? Adica ocupati cu fanfondela si mai putin cu actul medical! Stiti cum e sa ajungi de la gara Moinesti la spitalul Moinesti fara sa ai bani de un taxi? Se gandeste cineva la cum e sa ajungi din comunele Balcani , Solont …la acest spital? De ce nu poate lua liftul oricine are nevoie? Sa ai un internat la etajul 4 si o zi de munca grea, cu probleme respiratorie , numai la binele tau nu se gandeste cineva! Ati intrat in toaletele din camere? Si mirosul greu de ce , de ce mai exista?

LĂSAȚI UN MESAJ