Aneta Târca vrea sa simta din nou pamântul sub picioare/Foto: Ramona Ionescu

– in urma cu trei ani, femeia a suferit un accident vascular cerebral, cu pareza pe partea stânga – in trei ani, a facut recuperare in Spitalul Judetean Bacau, la Spitalul Clinic de Recuperare Iasi, iar acum vrea sa se trateze intr-o clinica de specialiate din Bucuresti – pentru ca nu dispune de banii necesari tratamentului, bacauanca vrea sa-si vânda un rinichi

Aneta Târca are 67 de ani si este din municipiul Bacau. In anul 2013, de Pasti, a suferit un accident vascular cerebral, cu pareza pe partea stânga, ramânând imobilizata la pat. Pacienta a stat atunci trei luni internata in Spitalul Judetean Bacau, apoi a cerut transferul la Spitalul Clinic de Recuperare Iasi, unde a stat alte trei luni, timp in care a urmat tratament de recuperare.

Ulterior, Aneta Târca a mai suferit interventii chirurgicale la un picior fracturat si o operatie de cataracta la ochiul drept, cel stâng fiind si el afectat de accidentul vascular cerebral. In prezent, femeia este internata la Caminul de batrâni din Aleea Ghioceilor nr. 4.

PUBLICITATE

Pacienta declara ca s-a recuperat din punct de vedere neurologic, face regulat sedinte de kinetoterapie, insa nu si-a recapatat mobilitatea pe piciorul stâng. Reuseste sa stea la marginea patului in sezut pentru perioade scurte de timp si ea crede in vindecare. Faptul ca este imobilizata la pat o consuma fizic si psihic, iar lipsa banilor necesari pentru continuarea sedintelor de recuperare, a dus-o la depresie.

Sotii Târca au un venit lunar de 1.700 de lei, insa cheltuielile de spitalizare si medicamentele depasesc pensiile celor doi. Asa s-au adunat datorii, iar Aneta Târca vrea acum sa-si vânda un rinichi, ca sa se poata recupera.

“Vreau sa merg! Nimic mai mult! Vreau sa ma pot recupera macar atât cât sa pot umbla prin casa. Nu cer mai mult, nu vreau mai mult! Vreau sa traiesc, dar nu ca o leguma! Am aflat de la stiri despre o clinica de recuperare in Bucuresti si vreau sa merg acolo, poate am sanse sa-mi recapat mobilitatea. Daca alte posibilitati nu am, sunt dispusa sa renunt la un rinichi”, declara Aneta Târca.

Persoanele care pot si vor sa o ajute pe Aneta Târca, pot lua legatura cu familia la numarul de telefon 0748 797822.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

 1. Intradevar un caz social dosebit……
  Dar avem atatea Fundatii,Ong-uri,Asociatii cu caracter umanitar,,,poate
  pot sa ajute aceasta femeie sa mearga fara sa-si doneze rinichiul…
  sau avem Kinoterapeuti specialisti in acest domeniu, care daca vor sa faca
  un act de caritate,pot face minuni,,,, numai sa vrea sa mearga la Caminul de Batrani,
  o jumatate de ora sau gasita o alta solutie,sa fie transportata la cabinetul acestor
  specialisti,,,,,,?????

LĂSAȚI UN MESAJ