Pentru Final Four

A intrat in echipa in varful picioarelor, dar si-a pus imediat mainile la treaba. Preluare buna, atacuri in regula astfel suna telegrama debutului pe care croata Nikolina Kovacic si l-a facut la noua sa echipa, Stiinta Bacau. Un debut fericit: Stiinta s-a impus cu 3-1 pe terenul SCMU Craiova si a ipotecat prezenta in Final Four-ul campionatului.

CV solid

La nici 24 de ani (ii va implini pe 30 aprilie, Kovacic are un CV solid. A debutat la una din echipele-far ale Croatiei, Rijeka, iar apoi a evoluat la alte doua formatii cu greutate in Europa: Volero Zurich si Oxidoc Palma de Mallorca. aSi acum joc la o formatie cu renume”, zambeste noua achizitie a studentelor, care marturiseste ca a auzit de Stiinta inainte de a ajunge la Bacau.

Argumente solide

Declaratie diplomatica? aIn niciun caz”, se opune Kovacic, care argumenteaza: aStiinta a luat titluri nationale, nu? Si a evoluat an de an in cupele europene, cu rezultate foarte bune, iar Florin Grapa a fost antrenorul nationalei. In plus, aici au jucat mai multe voleibaliste din spatiul ex-iugoslav, asa ca e normal sa fi auzit de Stiinta Bacau”.

Colaps financiar

OK, Nina auzise de Stiinta. Dar de ce a venit aici? aPentru ca a existat o oferta si pentru ca fosta mea echipa, Palma de Mallorca a ajuns intr-un colaps financiar. Eram zece straniere, iar clubul nu-si mai putea permite sa ne plateasca”, povesteste Kovacic modul in care s-a despartit de ex-campioana Spaniei.

Fara supa!

Noua achizitie s-a integrat rapid la Bacau. aFetele m-au primit foarte bine, iar majoritatea vorbesc engleza”, marturiseste Nikolina. aMancarea din Romania? Daca exista carne, nu e nicio problema”, zambeste croata, inainte de a-si trage si o alura de imbufnata: aIn schimb sa nu aud cumva de supe!”. Cat timp va juca bine, Kovacevic poate sta linistita: va avea parte doar de felul doi si desert.

Contract pana in vara

Tinand cont de regulamentul FRV care limiteaza durata contractului unei jucatoare din strainatate la un singur sezon, Nikolina Kovacic a semnat cu Stiinta doar pana in vara. Interesant este insa faptul ca cele doua parti au convenit sa rezilieze intelegerea in orice moment daca voleibalista croata nu va avea randamentul scontat. aNikolina e o jucatoare care ne poate fi utila. Sta foarte bine la capitolul primire la serviciu si poate juca pe mai multe posturi: si ca afalsa, dar si ca tragatoare”, a declarat antrenorul Florin Grapa, care a explicat conditiile in care Stiinta se poate desparti inainte de termen de Kovacic: aDaca nu va reusi sa se impuna ca titulara, atunci e posibil sa rupem intelegerea, insa, repet, cred ca jucatoarea ne poate ajuta in aceasta a doua parte a sezonului”.

La victorie

[ad#stire] Partida dintre Tomis Constanta si Stiinta Bacau contand pentru etapa a 15-a a Diviziei A1 la volei feminin se va juca sambata, de la ora 17.00. Studentele vor pleca spre Litoral vineri dimineata, in cursul serii avand programat un antrenament in sala care va gazdui jocul de a doua zi. aChiar daca suntem ca si calificati in Final Four, asta nu inseamna ca vom aborda cu relaxare ultimele partide ale returului. Mergem la Constanta pentru a castiga. Vrem sa ne revansam pentru infrangerea suferita in tur, pe teren propriu”, a declarat antrenorul Stiintei, Florin Grapa.

Dan Sion

Alte articole