4 octombrie 2022
10 C
Bacău

Vin ajutoarele pentru incalzire

.

HomeActualitateVin ajutoarele pentru incalzire

Bacauanii cu venituri mici vor putea depune incepând de luni, 13 octombrie, cererile pentru acordarea de subventii la plata incalzirii in sezonul rece urmator, respectiv in perioada 1 noiembrie 2014 – 31 martie 2015.

Pentru reglementarea procedurilor, Consiliul Local s-a intrunit ieri intr-o sedinta extraordinara, in care a fost aprobat proiectul de hotarâre privind acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei famiilor si persoanelor singure domiciliate in municipiul Bacau, beneficiare ale serviciului de furnizare a energiei termice produse in sistem centralizat. Vor primi subventii si cei care se incalzesc cu gaz metan, cu lemne sau energie electrica, dar banii pentru ei provin de la bugetul de stat.Cei care sunt racordati la CET si intrunesc conditiile de ajutorare primesc subventii din bugetul local. Persoanele singure sau familiile cu venit pe cap de membru de pâna la 615 lei, care se incalzesc cu lemne, electricitate sau gaze primesc subventii de 100% din valoarea facturii. De asemenea, tot in proportie de 100% se deconteaza si facturile celor cu venituri de 1.082 lei pe membru de familie racordati la CET, sau cu venituri de pâna la 786 lei pentru cei neracordati la CET.
Dupa cum ne-a informat Razvan Anasie, inspector de specialitate in cadrul Primariei Bacau, saptamâna aceasta se lucreaza inca la documentatie, iar de luni, 13 octombrie, se primesc cererile de ajutor financiar.

„Formularele sunt aceleasi ca si anul trecut. Fiecare solicitant va primi instructiuni cu privire la documentele care trebuie atasate cererii. Pentru ajutorul pe luna noiembrie, cererile se depun cel mai târziu pâna pe 20 noiembrie.”
Razvan Anasie, inspector de specialitate in cadrul Primariei Bacau

O noutate in acest an este infiintarea a sapte cereri unde se depun cererile pentru ajutoare, conform modalitatii de inlzire a locuintei. Astfel, pentru cei care folosesc gazul pentru incalzire, cererile se depun la Primaria Bacau, la sediul din strada Marasesti 6, la sediul II al Primariei, din incinta Pietei Centrale si la sediul Politiei Locale din Bulevardul Unirii (spre Autogara).

Abonatii sistemului centralizat, racordati la CET vor depune cererile la sediul Thermoenergy (fostul PT 61, din strada Aprodu Purice, lânga Gradinita „Crai Nou”), la sediul Thermoenergy din fostul PT 33 (strada Henri Coanda, lânga Serviciul Public de Evidenta a Populatiei) si la sediul Thermoenergy din fostul PT 42, in spatele magazinului „Luceafarul”.

Al saptelea punct de depunere a cererilor este la sediul Serviciului Public de Asistenta Sociala, din strada Stefan cel Mare, pentru cei care se incalzesc cu lemne sau electricitate. Anul trecut, in municipiul Bacau au beneficiat de ajutoare de incalzire peste 6.100 de familii sau persoane singure, dintre care 3.850 sunt clienti CET, 2.170 se incalzesc cu gaz, 90 cu lemne si 32 cu electricitate.

Alte titluri
Alte titluri

Din peste 80 de permise reținute în weekend, mai mult de jumătate au fost din cauza vitezei

Poliţiştii băcăuani au acţionat în weekend pentru prevenirea și...

Trei tineri au furat un telefon și 700 de lei

  Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au...

Microbuz școlar pus sub sechestru din cauza consilierilor locali

Un microbuz școlar IVECO și un autoturism Dacia Duster...

Cum să-i înveți pe copii abilități de rezolvare a problemelor

Copiii întâmpină probleme în fiecare zi, fie cu jucăriile...

Opinii
Opinii

Ce facem când sună alarma?

Scenarii, profeţii, avertismente, conspiraţii, declaraţii belicoase, ameninţări, demonstraţii, anexări, victorii şi înfrângeri, arme, crize, inflaţie, teamă, exod, coronavirus, negocieri, alte conflicte care inflamează lumea,...

Ploaia care va veni

Există numeroși oameni care încă se întreabă de ce a fost masacrată atâta lume în regimul "terorii" franceze, de după Revoluția de la 1789....

Ultimele știri