Bacauanii cu venituri mici vor putea depune incepând de luni, 13 octombrie, cererile pentru acordarea de subventii la plata incalzirii in sezonul rece urmator, respectiv in perioada 1 noiembrie 2014 – 31 martie 2015.

Pentru reglementarea procedurilor, Consiliul Local s-a intrunit ieri intr-o sedinta extraordinara, in care a fost aprobat proiectul de hotarâre privind acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintei famiilor si persoanelor singure domiciliate in municipiul Bacau, beneficiare ale serviciului de furnizare a energiei termice produse in sistem centralizat. Vor primi subventii si cei care se incalzesc cu gaz metan, cu lemne sau energie electrica, dar banii pentru ei provin de la bugetul de stat.

Cei care sunt racordati la CET si intrunesc conditiile de ajutorare primesc subventii din bugetul local. Persoanele singure sau familiile cu venit pe cap de membru de pâna la 615 lei, care se incalzesc cu lemne, electricitate sau gaze primesc subventii de 100% din valoarea facturii. De asemenea, tot in proportie de 100% se deconteaza si facturile celor cu venituri de 1.082 lei pe membru de familie racordati la CET, sau cu venituri de pâna la 786 lei pentru cei neracordati la CET.
Dupa cum ne-a informat Razvan Anasie, inspector de specialitate in cadrul Primariei Bacau, saptamâna aceasta se lucreaza inca la documentatie, iar de luni, 13 octombrie, se primesc cererile de ajutor financiar.

„Formularele sunt aceleasi ca si anul trecut. Fiecare solicitant va primi instructiuni cu privire la documentele care trebuie atasate cererii. Pentru ajutorul pe luna noiembrie, cererile se depun cel mai târziu pâna pe 20 noiembrie.”
Razvan Anasie, inspector de specialitate in cadrul Primariei Bacau

O noutate in acest an este infiintarea a sapte cereri unde se depun cererile pentru ajutoare, conform modalitatii de inlzire a locuintei. Astfel, pentru cei care folosesc gazul pentru incalzire, cererile se depun la Primaria Bacau, la sediul din strada Marasesti 6, la sediul II al Primariei, din incinta Pietei Centrale si la sediul Politiei Locale din Bulevardul Unirii (spre Autogara).

Abonatii sistemului centralizat, racordati la CET vor depune cererile la sediul Thermoenergy (fostul PT 61, din strada Aprodu Purice, lânga Gradinita „Crai Nou”), la sediul Thermoenergy din fostul PT 33 (strada Henri Coanda, lânga Serviciul Public de Evidenta a Populatiei) si la sediul Thermoenergy din fostul PT 42, in spatele magazinului „Luceafarul”.

Al saptelea punct de depunere a cererilor este la sediul Serviciului Public de Asistenta Sociala, din strada Stefan cel Mare, pentru cei care se incalzesc cu lemne sau electricitate. Anul trecut, in municipiul Bacau au beneficiat de ajutoare de incalzire peste 6.100 de familii sau persoane singure, dintre care 3.850 sunt clienti CET, 2.170 se incalzesc cu gaz, 90 cu lemne si 32 cu electricitate.

Alte articole