Sala Mica a Prefecturii Bacau a gazduit marti, 27 august, o dezbatere ocazionata de Ziua Independentei Republicii Moldova. Invitatii speciali au fost Viorel Cucu, directorul asociatiei culturale “Cealalta Românie”, Victor Nichitus, analist politic bacauan, stabilit in Republica Moldova si subprefectul Dorian Pocovnicu.

Cei care au luat cuvântul si-au exprimat dorinta imbunatatirii relatiilor româno-moldovene. S-a adus in discutie lipsa ziarelor si a posturilor de televiziune românesti din Republica Moldova dar si a investitorilor români.

Pe de alta parte s-au punctat si unele tendinte de apropiere dintre cele doua state precum: semnarea contractului de construire a gazoductului Iasi-Ungheni, faptul ca tot mai multi parinti vorbitori de limba rusa isi trimit copii la scoli românesti si ca ieri, pentru prima data, o delegatie româneasca din care face parte si premierul României, Victor Ponta, a sarbatorit “Ziua Independentei” in Moldova de peste Prut.

Dezbaterea a fost organizata de Asociatia Culturala “Cealalta Românie” iar moderatorul a fost Mircea Merticariu, secretarul general al asociatiei.

Madalina Gheta


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ