25 mai 2024
ActualitateVacanță diferențiată

Când se termină anul școlar 2020-2021 pentru fiecare clasă sau an de studiu, de la grădiniță la postliceale

Vacanță diferențiată

Primii elevi care intră în vacanță vor fi cei din clasele a XII-a și a XIII-a, pentru care se încheie la sfârșitul acestei săptămâni. Următorii vor fi cei de clasa a VIII-a, urmați de copiii de grădiniță și de elevii din celelalte clase de școală generală și liceu, potrivit structurii anului școlar 2020-2021, modificată în luna martie. În învățământul profesional și tehnic, unde au survenit, de asemenea, modificări prin reducerea cu o săptămână a anului școlar, vacanța se încheie în iulie, iar în cazul calificării postliceale „Asistent medical generalist”, în august.

Toate aceste schimbări au survenit prin Ordinul ministrului Educației de la sfârșitul lunii martie, prin care a fost modificată structura anului școlar 2020-2021, a fost introdusă vacanța din aprilie și a fost redus astfel numărul de săptămâni de cursuri, de la 34 la 33 de săptămâni pentru toți elevii și de la 37 la 36 de săptămâni pentru cei din învățământul profesional și tehnic. 

Astfel, semestrul al doilea se termină la alte date decât cele stabilite inițial în structura anului școlar. Cursurile se încheie:  • Pentru clasele a XII-a zi și clasele a XIII-a seral și frecvență redusă (a căror absolvenți urmează să susțină Bacalaureatul): vineri, 4 iunie 2021.
  • Pentru clasa a VIII-a (a căror absolvenți urmează să susțină examenul de Evaluare Națională): vineri, 11 iunie 2021.
  • Pentru grupele de grădiniță și celelalte clase (pregătitoare, I, a II-a, a III-a, a IV-a, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a): vineri, 25 iunie.
  • Pentru învățământul profesional și tehnic, potrivit datelor din planurile cadru transmise de minister, anul școlar 2020-2021 se încheie astfel:

– pentru elevii din învăţământul liceal – filiera tehnologică, care nu vor susţine examene naţionale (evaluare naţională şi bacalaureat): 16 iulie 2021.

– pentru elevii din învăţământul profesional: 16 iulie 2021.

– pentru elevii din învăţământul postliceal şi de maiştri (cu durată a cursurilor stabilită prin planurile-cadru de învăţământ în vigoare): 16 iulie.

– pentru calificarea „Asistent medical generalist”, cu durată a cursurilor de 42 de săptămâni: 27 august 2021.

În învățământul profesional și tehnic, potrivit datelor din planurile cadru, transmise de minister, anul școlar 2020-2021 se încheie mai târziu. Începând cu anul școlar 2019-2020, în cazul învățământului profesional, postliceal și special nu au mai fost făcute explicit precizări cu privire la durata cursurilor, în ordinul cu structura anului școlar, deoarece în aceste situații durata este cea stabilită prin planurile cadru în vigoare.

Durata studiilor pentru anii terminali din învățământul postliceal pentru toate calificările profesionale este, cu o excepție, de 36 săptămâni, care se încheie în acest an pe 16 iulie. Excepția este învățământul postliceal cu durata de trei ani, calificarea asistent medical generalist, unde cursurile au prevăzută în planurile cadru o durată de 42 de săptămâni, care se încheie pe 27 august.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri