Uniunea Salvați România condamnă decizia luată de ministrul Justiţiei de a propune revocarea procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, şi cere demisia imediată a lui Tudorel Toader.

Acest subiect a ținut capul de afiș al conferintei de presă susținută vineri dimineață de Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, deputat USR Bacău. El a declarat în fața reprezentanților mass-mediei locale că ministrul justitiei și-a depășit atribuțiile legale. Tudorel Toader a invocat într-o conferința de presă 20 de motive pentru revocarea șefului DNA, dar, după spusele deputatului USR Bacău niciunul nu stă în picioare.

După declarațiile ministrului justiției, Uniunea Salvați România a reacționat printr-un comunicat de presă în care precizează că “de aproximativ un an de zile, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, tot încearcă să amâne această decizie pe care i-o cer mai marii PSD, oamenii care i-au dat portofoliul Justiţiei pe mână, cu scopul clar de a-i scăpa de ameninţarea dosarelor pe care le au în instanţă şi nu pentru a administra corect regulile după care funcţionează sistemul judiciar. Tudorel Toader a ales să respecte indicaţiile şefilor politici şi să dea un semnal puternic magistraţilor din România că de acum înainte oricine îndrăzneşte să cuteze să ancheteze gaşca de penali a lui Liviu Dragnea va fi supus hărţuielilor mediatice şi politice”.

Pe agenda conferinței de presă organizată de Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, deputat USR Bacău s-au mai regăsit teme precum situația drumului care duce spre Salina Tg. Ocna, majorarea pretului apei de către RAJA în municipiul Onești, frauda comisă de primăria Bacău folosindu-se de Teatrul de Vară “Radu Beligan” Bacău si audierea lui Călin Popescu Tăriceanu în cadrul comisiei de control a SRI în Parlament. Punctul comun al acestei conferințe a fost “incompetența” parlamentarilor PSD.

“Am fost recent cu familia la Salina Tg. Ocna și nu știam că trebuie să merg cu tancul în zona aceea! Drumul de acces către salină este foarte degradat! Nici nu am termeni de comparație! M-am interesat despre aceasta problemă și am aflat că drumul este cuprins în PNDL încă din anul 2014! Iată că de 4 ani de zile, liderii locali ai PSD nu au fost capabili să toarne o lopată de asfalt!”, declară deputatul USR

El a mai făcut trimitere la apa oneștenilor și la majorările de preț practicate cu 1 februarie, deși contractul de furnizare prevede o stabilizare a prețurilor. Apoi a venit rândul educației, capitol în care deputatul Viziteu a subliniat faptul că și la această dată sunt școli conduse de directori care nu au luat concursul organizat de Ministerul Educației.

Nu a știut însă să nominalizeze o unitate de învățământ unde se regăsește o astfel de situație, promițând că o să-și facă temele pentru următoarea conferință de presă.

Alte articole