Datorită faptului că iubitorii sporturilor de iarnă au fost mereu alături de noi, anul acesta îi așteptăm din nou cu distracție cât cuprinde și surprize nenumărate. Pârtia Durău este ideală pentru săniuș și schi, atât pentru începători cât și pentru avansați.

Situată la poalele muntelui Ceahlău, la o altitudine de 800 m, unde stratul de zăpadă este asigurat din decembrie până în martie, pârtia are o lungime de 406 m, o lățime de minim 62 metri, o diferență de nivel de 35 metri și un grad mediu de dificultate.

Sistemul de teleski a fost modernizat în decembrie 2018, având un teleski cu crose duble, cu o capacitate de transport de 1200 persoane/ oră și un teleski pentru începători. Deasemenea la pârtie este și un Centru de închirieri echipamente de schi, sănii cât și căbănuțe în stil vienez unde se pot servi băuturi calde.

În perioada când pârtia este deschisă au loc numeroase evenimente, concursuri de schi și săniuș, coborâri spectaculoase pe schiuri în slalom sau în viteză, jocuri de lumini laser, focuri de artificii, muzică. Reper important în sezonul alb, pârtia de schi din Poiana Cailor este amenajată exact lângă Hotelul Bistriţa, de 4 stele, un loc superb de cazare, în mijlocul naturii, chiar la poalele muntelui Ceahlău. (C.P.)

Și la Slănic a început sezonul

Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, pasionații sporturilor de iarnă s-au bucurat din plin de zăpada așternută și de condițiile optime în care se schiază pe pârtia de schi ,,Nemira” din Slănic-Moldova, în prima zi a noului sezon.

Administratorii pârtiei au anunțat că vor utiliza tunurile de zăpadă, astfel încât să poată asigura continuitatea activității și cele mai bune condiții pentru practicarea sporturilor de iarnă.


PUBLICITATE