Mihai Lucian vrea sa fie platit pentru munca prestata/Foto: Ramona Ionescu

Mihai Lucian este zugrav de meserie si munceste oricât este nevoie pentru a face bani sa-si intretina familia si cei sapte copii. Barbatul blajin, inalt, cu ochi albastri, ne-a intâmpinat in scara unui bloc, plin de var si imbracat intr-o salopeta de santier. Desi era accidentat la o mâna, omul facea curatenie intr-un apartament pentru a-si câstiga existenta. Intr-un moment de respiro, barbatul ne-a povestit despre experienta neplacuta pe care a avut-o cu reprezentantul unei asociatii de proprietari, necajit fiind pentru ca dupa ce a muncit trei saptamâni in praf si var, acum nu are ce sa le puna pe masa copiilor sa manânce. Mihai Lucian spune ca a ajuns sa colaboreze cu Gheorghe Craciun, presedintele Asociatiei de proprietari „Mihai Viteazu”, la recomandarea fostului sau patron care detine o societate de profil. Fostul sef al zugravului fusese contactat de Gheorghe Craciun pentru o lucrare de igienizare a blocului 2A, de pe strada Ana Ipatescu din municipiul Bacau.

Din cauza ca cei doi nu s-au inteles la pret, patronul firmei spune ca a renuntat la aceasta colaborare. „Pentru varuirea si igienizarea unei scari de bloc, eu nu discut sub 4.000 de lei. Presedintele a incercat sa negocieze pretul, insa eu stiu prea bine ce munca implica o astfel de lucrare, mai ales ca in blocurile respective nu s-a mai facut curatenie de ani de zile. Presedintele nu a vrut sa lucreze cu documente, ceea ce nu mi-a mirosit bine si am renuntat. A insistat atunci sa-i dau un baiat muncitor si m-am gândit la Mihai. Odata cu recomandarea facuta de mine, colaborarea mea cu presedintele a incetat, pentru ca Mihai lucreaza in regie proprie si nu mai este angajatul meu”, declara Razvan D., patron de firma. Mihai Lucian declara ca pentru lucrarea de la blocul 2A de pe strada Ana Ipatescu a batut palma cu presedintele Gheorghe Craciun pentru suma de 2.500 de lei, incluzând si materialele.

„Mi-a cumparat doua galeti a câte 45 kg de var, 5 kg de amorsa si un sac de glet, spunându-mi ca toate acestea au costat 1.000 de lei. Imposibil! I-am spus sa-mi arate si mie bonul, ca pe materialele respective nu cred ca a dat mai mult de 300 de lei. Atunci a tipat la mine sa tac, spunându-mi ca de a doua zi nu o sa mai lucrez aici. Am cedat tentatiei de a-l contrazice, gândindu-ma ca trebuie sa muncesc ca sa le duc copiilor de mâncare si de imbracat”, declara Mihai Lucian. Barbatul spune ca si-a vazut de treaba si era multumit ca locatarii ii apreciau munca. Spre finalul lucrarilor, zugravul i-a cerut presedintelui cei 1.500 de lei cât se presupunea ca a ramas din suma negociata, dupa cumpararea materialelor, insa Craciun a inceput sa-l amâne de pe o zi pe alta.

PUBLICITATE

„Când am vazut ca nu vrea sa-mi dea banii, m-am dus la Sectia 2 Politie si am depus o plângere pentru inselaciune si evaziune fiscala. Apoi am fost la Primaria 2 unde am semnalat ce se intâmpla in asociatie. Voi continua sa fac toate demersurile necesare pentru a-mi recupera banii. Lucrarile sunt finalizate in procent de 95 la suta, iar când imi voi primi banii voi face si ultimele retusuri. Locatarii ma sustin si spun ca la adresa presedintelui sunt si alte reclamatii. Craciun mi-a cerut 40 la suta din valoarea lucrarii si zilele astea mi-a spus ca imi da restul de bani daca ii duc 600 de lei. Eu imi rup oasele de munca ca sa-i dau lui 6 milioane? Ce fel de om este asta?!?”, spune zugravul.

Presedintele acuza si se scuza

Gheorghe Craciun se apara in fata acuzatiilor aduse si spune ca zugravul s-a oferit sa-i dea bani ca sa prinda lucrarea respectiva. In acelasi timp spune ca el s-a inteles cu patronul firmei „Proffesional Clean@Construct” asupra lucrarii si ca nu-l recunoaste pe zugrav drept executant al acesteia.

Reprezentantul firmei respective neaga insa orice implicare in aceasta lucrare, subliniind ca singurul si direct implicat este Mihai Lucian, care a negociat suma de 2.500 de lei, pentru a zugravi o scara de bloc cu patru etaje. Presedintele Craciun sustine in continuare faptul ca zugravul si-a batut joc de lucrare si pentru a intari cele afirmate ne-a insotit in blocul nr.21, scara D, de pe strada 9 Mai (si nu la bl.2A de pe strada Ana Ipatescu) si ne-a aratat starea lucrarilor.

Presedintele Gheorghe Craciun
Presedintele Gheorghe Craciun

„Uitati ce urât a lucrat! Si-a batut joc de banii oamenilor! Cum sa-l platesc daca nu si-a facut treaba?”, spune Gheorghe Craciun. L-am insotit la etajele superioare sa vad cum s-a lucrat si am iesit din bloc cu sentimentul ca presedintele ne minte. Zugravul imi spusese ca a muncit la blocul nr.2A Ana Ipatescu, iar presedintele m-a dus la blocul nr.21/D, strada 9 Mai?!? L-am intrebat pe presedinte daca vorbim despre acelasi lucru si mi-a spus ferm ca este lucrarea lui Mihai Lucian. Am adus in discutie plângerile facute de zugrav pe la politie si primarie, iar tonul dialogului s-a schimbat. In concluzie, l-am intrebat pe Craciun cum vede solutionarea pe cale amiabila a acestei probleme si ne-a spus ca in momentul in care zugravul termina lucrarea, va face receptia impreuna cu locatarii si se va achita de obligatii.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Am luat la cunoștiință de activitățile ilegale ale dlui Crăciun , vom sesiza organele de ancheta penală si vom recurge la verificări amanuntite ale asociatiei si la obligarea conducerii de a onora plata lucrării ! Avem reclamații si din partea proprietarilor! Este corupt președintele , la pușcărie !!!

LĂSAȚI UN MESAJ