Astăzi, 17 iulie, în jurul orei 14.40, o patrulă de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile Bacău, în timp ce se afla în serviciul de patrulare pe raza secției 1 Poliție Bacău, a fost sesizată prin Serviciul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 despre faptul că un copil de aproximativ 3 ani, probabil rătăcit de părinți, se află singur, plângând, într-un supermarket din zona Piața Sud din localitate.

Jandarmii au intervenit de urgență în zonă și l-au găsit pe cel mic plângând și speriat.

Jandarmii l-au liniștit pe copilaș, i-au cumpărat un suc și au încercat să afle detalii de la el cu privire la împrejurările în care s-a rătăcit. Din păcate, după aproximativ două ore de căutări în zona Piața Sud și a străzilor din zonă, nu au putut fi identificați părinții și nici alte indicii.

Cu copilul în brate, jandarmii au mers la Secția 1 Poliție Bacău unde au demarat procedurile aplicabile în acest caz. A fost anunțată Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău, iar cel mic a fost internat în Centrul de primire in regim de urgență “Morcoveață”, până când organele abilitate îi vor identifica părinții.

Profităm de aceasta ocazie să atragem atenția tuturor cu privire la responsabilitatea cu care trebuiesc tratați cei mici, un moment de neatenție putând provoca o tragedie.PUBLICITATE