Incepând de luni, 1 august, locuitorii cartierului CFR din municipiul Bacau vor avea la dispozitie transport public de calatori, ceea ce le va usura mult accesul direct in oras, in functie de interesul fiecaruia, la locurile de munca, la institutiile de invatamânt sau in zonele comerciale.

SC Transport Public SA si Primaria Bacau raspund astfel solicitarilor cetatenilor din zona, iar infiintarea noii linii de transport a fost anuntata in sedinta de vineri, 29 iulie, a Consiliului Local, de catre primarul Cosmin Necula.

Noua linie se infiinteaza in urma modificarii traseului 3 (FNC – Piata Centrala – 9 Mai – Mioritei- Pod Margineni – Calea Moinesti – CPL si retur), la anumite ore ale zilei.
” In prima faza, linia va avea caracter experimental,mai exact, graficul de circulatie urmeaza a fi ajustat in functie de cerintele locuitorilor cartierului CFR si de gradul de solicitare. Societatea de Transport Public isi propune sa stabileasca pentru acest traseu orarul convenabil majoritatii locuitorilor zonei.”
a declarat Adrian Botez, directorul SC Transport Public SA
Concret, modificarea traseului 3 consta in faptul ca autobuzele care pleaca de la FNC la orele 5.32, 5.55, 6.18, 6.42, 7.05 vor circula, mai nou, pe traseul FNC – Piata Centrala – 9 Mai – Mioritei – Pod Margineni – Calea Moinesti – CPL – str. Arcadie Septilici – str. Vasile Pârvan – str. Al. Donici – str. Abatorului – Calea Moinesti – Pod Margineni – Mioritei – 9 Mai – Piata Centrala – FNC.

PUBLICITATE

Autobuzele care au ca ore de plecare de la FNC 12.40, 13.03, 13.27, 13.50, 14.13, 14.37; 15.00, 15.23, 15.47 vor circula pe traseul FNC – Piata Centrala – 9 Mai – Mioritei – Pod Margineni – Calea Moinesti – str. Abatorului – str. Al. Donici – str. Vasile Pârvan – str. Arcadie Septilici – CPL – Calea Moinesti – Pod Margineni – Mioritei – 9 Mai – Piata Centrala – FNC.

La cursele mentionate se adauga cele cu plecare de la FNC la 8.00, 8.45, 9.10 cu ruta FNC – Piata Centrala – 9 Mai – Mioritei – Energiei – Oituz – Pasajul Revolutiei – CAEx – str. Arcadie Septilici – str. Vasile Pârvan – str. Al. Donici – str. Abatorului – Calea Moinesti – Pod Margineni – Mioritei – 9 Mai – Piata Centrala -FNC si cele cu plecare de la FNC la 17.35 si 18.45 cu ruta FNC – Piata Centrala – 9 Mai – Mioritei – Pod Margineni – Calea Moinesti – str. Abatorului – str. Al. Donici – str. Vasile Pârvan – str. Arcadie Septilici – CAEx – Pasajul Revolutiei – Oituz – Energiei – Mioritei – 9 Mai – Piata Centrala – FNC.

Timpul estimat de sosire in cartierul CFR, in zona complexului comercial de pe strada str. Vasile Pârvan, este de 35-40 minute de la plecarea autobuzului de la FNC.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

25 COMENTARII

 1. E un lucru excelent. Cu părere de rău aș vrea să relatez modul în care am circulat ieri în jurul orei 17.cu aut.nr.17.Autobuzul era full.. temperatura din autobuz era…cumplit…cuptor,probabil domnului șofer nu-i funcționa AC-ul.Ma între de ce oare am plătit cei 2ron/bilet?!pur si simplu ca am fost transportați in acele condiții mizere.E jaleeee…. bătaie de joc de bieții oamenii care după 8h de muncă trebuie să mai îndure și acest lucru. Poate reușesc autoritățile publice să facă ceva în acest sens.

 2. Felicitari ..e un inceput . Urmatoarea miscare ar fi sa se puna in fiecare statie orarul cu fiecare autobuz la ce ora sa fie ca in orice oras mare din tara .

 3. @Dana Eu am circulat ieri cu masina mea care este echipata cu Ac.Au curs apele de pe mine în propria masina.E vara!Cum vreți sa fie? Ai circulat vreodată cu autobuzul în alte orașe ale tarii?Dacă nu, îți recomand un tur prin tara și apoi transportul public din Bacau ți se va părea paradis.

 4. Buna ziua, sa aveti in vedere si orarul traseului 22 unde se asteapta la anumite ore si 25 de minute in statie. Vi se pare normal?

  Nu mai vorbim de perioadele in care se merge la scoala, se circula ca sardelele in autobuz daca reusim sa urcam…

  Am facut sesizare telefonica si persoana de la celalalt capat al firului mi-a spus ca nu are cunostinta de asa ceva….ma intreb ce rol au camerele de luat vederi din autobuz…..

 5. Fiti atenti ce rea gandire,cate autobuze trec pe mioritei si se duc catre gara,insa spre zona nord,exista doar un singur autobuz,nr 22,parerea mea e ca ar fi trebuit de pe 9mai,autobuzul sa-si continuie traseul pana la nord apoi sa mearga pe prelungirea bradului pana la pod si sa.si continuie drumul

 6. Este o dorință pe care mi-am exprimat-o încă de când eram elevă de liceu și eram nevoită să fac naveta, pe jos, indiferent de starea vremii. Felicitări !

 7. pai normal ca se circula ca sardelele oameni buni, ca orasul e imbatranit plin de pensionari care trebuie sa traiasca si ei, nu? au facilitati la abonamente. credeti ca voi care platiti 58 lei pe un abonament aveti parte de vreun confort sporit?

 8. FELICITARI D-LE SCRIPAT…..ESTE PRIMA PROMISIUNE ELECTORALA ONORATA PENTRU CARTIERUL C.F.R. PASTREZ ZIARUL DVS. DIN CAMPANIA ELECTORALA SI SINT CONVINS CA VETI ONORA SI CELELALTE PROMISIUNI…IL FELICIT SI PE D-L PRIMAR NECULA , CA A ALES SA FACETI ECHIPA IMPREUNA ….SINTETI O ECHIPA PERFECTA PT BACAU…..MULT SUCCES IN CONTINUARE..

 9. Va fi mare încurcătură cu linia 3… Sunt prea multe variante de traseu pentru aceeași linie. Cel mai indicat era să existe numere diferite pentru trasee diferite. Altfel spus, înființarea liniei 1 (căci și așa numărul nu mai e utilizat de mult), a liniei 2 etc. Și nu s-ar mai fi „rătăcit” nimeni prin oraș. Stă omul să citească toată plăcuța din față de la autobuz cu ruta pe care circulă? El se uită la număr. Doar cineva din alt oraș citește atent.

 10. Se putea face si un alt traseu mai facil care ar avea si un caracter de noutate si rapiditate pt calatori. Cei de la TP vor au ales un traseu care sa nu presupuna decat mici mofificara care complica lucrurile si traseiele care vor ajunge sa dureze o ora. O sa fim plimbati la nesfarsit pt ca nu se vrea simplitate.

  FNC- Narcisa – ( o statie noua introdusa la int cu strada ce duce la Jandarmerie si zona depozitelor) -Centru de afaceri- B-dul Vasile Parvan – Str Abatorului- Pambac- Mioritei- 9 Mai- Piata centrala- Tic Tac- Narcisa

  • se putea sa nu te pricepi tu si in problema asta?
   Am impresia ca esti o capacitate. Ti-am mai zpus si cu alte ocazii. Inscriete la concursurile celor din primarie si adu-ti aportul din interior.

 11. Dar cetățenii ce fac ca sa “merite” transport civilizat? Gume lipite, mizerii aruncate pe jos dar mai ales oameni nespălați. Mi-as dori sa fie o modernizare a oamenilor ca a autobuzelor s-a facut. De câteva luni șoferii poarta doar cămăși bleo, avem modele de Mercedes ptr tansportul în comun. Hai și cu evoluția umana lume!

  • La capatul traseului cand soferii au timpi morti de asteptare sau sunt in garaj ar putea sa mai stearga sezustul scaunelor cu solutii de curatat, un odorizant ar putea fi instalat in autobuze gen pulverizator care la un minut sa pulverizeze automat un puff, si toate trebuie sa aiba AC functional pt ca vara si la inghesuiala e ca in sauna.

LĂSAȚI UN MESAJ