La Concursul pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/rezervate in invatamântul preuniversitar de stat si particular, din judetul Bacau s-au inscris, in acest an, 1.108 candidati. Dintre acestia, 1.104 au studii acreditate/autorizate.

In lista cu posturile didactice/catedrele pentru concurs, exista 1.901 de inregistrari, din care 948 complete si 953 incomplete. 1.157 sunt in mediul rural si 744 in mediul urban, 112 rezervate si 1.789 vacante, 526 titularizabile si 1.375 netitularizabile.

Conform metodologiei, Concursul pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor declarate vacante/ rezervate consta din proba practica sau inspectie speciala la clasa in profilul postului didactic solicitat si proba scrisa din didactica specialitatii, potrivit programelor specifice pentru concurs. Candidatii care nu obtin la inspectia speciala la clasa sau la proba practica minimum nota 5 (cinci) nu pot participa la proba scrisa.

Candidatii care nu obtin la inspectia speciala in profilul postului la clasa sau la proba practica in profilul postului minimum nota 7 (sapte) nu pot ocupa posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare pe perioada nedeterminata. Nota obtinuta la proba practica in profilul postului sau la inspectia speciala la clasa in profilul postului are o pondere de 25 la suta in media de repartizare.

Nota minimum 7 pentru perioada nedeterminata

“In urma probelor de pâna acum, 994 de candidati, care au sustinut inspectia speciala la clasa, si alti 49 de candidati, care au sustinut proba practica, pot participa la proba scrisa”, a explicat prof. Claudia Merticaru, inspectior scolar. Pentru angajarea pe perioada nedeterminata, candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atât la proba scrisa, cât si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului.

Pentru angajarea pe perioada determinata, candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisa, cât si la proba practica. Proba scrisa in acest an se va desfasura pe 30 iulie. Rezultatele concursului se vor afisa pe 5 august 2013, iar în perioada 5-6 august se inregistreaza contestatiile si se transmit la centrele de evaluare. Contestatiile se solutioneaza pe 7 august, iar afisarea rezultatelor finale va avea loc in data de 8 august 2013.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ