11 decembrie 2023
EvenimentȚigări de contrabandă în valoare de 300.000 de euro, descoperite într-un TIR...

Țigări de contrabandă în valoare de 300.000 de euro, descoperite într-un TIR ucrainean

Un incident de contrabandă de amploare a avut loc sâmbătă seara la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, unde polițiștii de frontieră au descoperit un transport ilegal impresionant. Un șofer ucrainean în vârstă de 64 de ani a fost prins cu 147.500 de pachete de țigări de contrabandă, evaluate la 300.000 de euro. Mai surprinzător, aceste țigări erau ascunse într-un TIR oficial desemnat pentru transportul croissantelor din Ucraina.

Evenimentul a avut loc în jurul orei 21:30, când șoferul ucrainean a ajuns la punctul de control pentru formalitățile de control. Documentele prezentate indicau că TIR-ul transporta croissante, însă suspiciunile au apărut în urma analizei de risc specifice desfășurate de polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali.

Controlul amănunțit al mijlocului de transport a dus la descoperirea unui plan ingenios de contrabandă. Baxurile cu țigări erau ingenios ascunse după paleții cu croissante, folosind metoda «capac» pentru a sustrage acestea de la controlul vamal.Cantitatea impresionantă de 147.500 de pachete de țigări, cu proveniență duty-free, a fost evaluată la peste 1.450.000 de lei (aproximativ 295.000 euro), în cazul în care acestea ar fi fost comercializate pe piață. În consecință, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră.

Automarfarul în sine, în valoare de 107.800 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră până la finalizarea cercetărilor în curs. În prezent, polițiștii de frontieră suceveni desfășoară cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și folosirea de acte nereale.

Cercetările sunt supravegheate direct de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

 

spot_img
spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele știri