16 iulie 2024
EconomieTarife tot mai mari, clienti tot mai putini la taxi

Tarife tot mai mari, clienti tot mai putini la taxi

Tavalugul scumpirilor si al taxelor anuntate de Guvern ofera perspective sumbre asupra anului abia inceput. Printre cei mai afectati vor fi soferii, intrucât se pregatesc scumpiri ale combustibililor, ale politei RCA, iar alte surprize neplacute pot aparea oricând.

Taximetristii sunt una dintre categoriile profesionale care vor resimti cel mai greu efectele majorarilor de preturi.Daca se scumpeste benzina, taximetristii sunt nevoiti sa mareasca tarifele, insa cu riscul pierderii clientilor, care oricum s-au imputinat vertiginos de la an la an. Masinile galbene umplu parcarile de la Decebal, Casa de Asigurari, Tic Tac, Moldova sau Gara si impresia este ca stau degeaba.

Taximetristii au incercat sa pastreze tarifele in limite rezonabile, insa nu fac fata scumpirii combustibilor si altor taxe. O majorare a tarifelor a avut loc nu cu mult timp in urma, iar acum se practica un pret de 1,8 lei/km, relativ ieftin in comparatie cu alte orase.

Majoritatea taximetristilor spun ca activitatea lor a devenit tot mai putin rentabila, dar nu au alternativa. Astfel, dupa o zi de munca, in care din incasari achita rata masinii, taxa la firma si alte daravele, unii pleaca acasa cu un profit net de 20-30 lei.

Altii, mai norocosi, duc acasa si 50-60 lei pe zi, iar unii se lauda chiar si cu mai mult.

[HIDEPOST]
In conditiile in care scumpirile combustibilor atrag majorari de tarife, iar aceasta duce la scaderea numarului de clienti, mai este rentabila activitatea de taximetrist? Vor urma alte majorari de tarife? Iata câteva raspunsuri la aceste intrebari, formulate de taximetristi bacauani.

Vasile Balaita: „Am marit tarifele de curând si nu se mai urca aproape nimeni in masini. Stam degeaba in strada. Dar daca se scumpeste benzina ar trebui majorate si tarifele. Atunci chiar ca vor disparea si putinii clienti care mai sunt acum.

Sandu Boaca: „Chiar daca se anunta un an dificil, deocamdata nu marim tarifele. Clientii sunt putini, dar imi convine, nu-mi convine, n-am ce-i face si-i dam inainte”.

Corneliu Pop: „Tarifele ar trebui marite daca se scumpeste benzina, chiar daca nu prea mai sunt clienti. Activitatea aceasta inca este rentabila pentru mine, fiindca sunt pensionar si astfel imi mai rotunjesc veniturile.
[/HIDEPOST]spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri