Ioan David spune ca s-a saturat de scandaluri/Foto: Ramona Ionescu

– 11 familii risca sa nu mai aiba la iarna apa calda si caldura

Cei 11 consumatori ai Thermoenergy Group SA Bacau risca sa ramâna fara energie termica, pentru ca presedintele Asociatiei de proprietari AROMAR a solicitat conducerii Thermoenergy rezilierea contractului de furnizare. Se pare ca la mijloc este vorba de o serie de neintelegeri intre furnizor si asociatia de proprietari, legate de refuzul unui locatar rau platnic, de a contribui la plata utilatilor.

Ioan David, presedintele AROMAR, declara ca aceasta situatie dateaza de multi ani (timp in care nu a fost dat in judecata), iar cei de la Thermoenergy i-ar fi propus o solutie neagreata.

PUBLICITATE

“Cei de la Thermoenergy mi-au zis sa platim datoria lui F.G. din banii locatarilor, urmând ca asociatia sa recupereze banii ulterior. Oamenii nu sunt de acord cu aceasta metoda, iar eu le-am spus celor de la Thermoenergy sa rezilieze contractual cu noi. Cui nu-i place, n-are decât sa ma schimbe din functia de presedinte”, declara Ioan David, presedinte AROMAR.

In situatia de a ramâne la iarna fara agent termic sunt 11 familii care locuiesc in blocul nr. 19, sc.A/B, de pe strada Miron Costin. De partea cealalta, reprezentantii Thermoenergy spun ca presedintele David trebuie sa isi asume faptul ca o data cu incetarea contractului intre parti, consumatorii ramân fara sursa de incalzire. Deocamdata, Thermoenergy face o campanile de informare a consumatorilor, pentru ca acestia trebuie sa cunoasca toate datele problemei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. “… sa platim datoria lui F.G. din banii locatarilor, urmând ca asociatia sa recupereze banii ulterior.”
    Dar de ce nu face Thermonenergy contorizare pentru fiecare abonat si n-au decat sa-i debranseze chiar ei pe rau platnici si sa-si recupereze datoria in justitie ?! Probabil si alti presedinti de asociatie vor rezilia contractele cu Thermoenergy, atat timp cat furnizorul nu vrea sa contorizeze consumul la nivel de apartament. Mai ales daca majoritatea proprietarilor nu mai au nevoie de serviiciile (defectuoase) ale acestei societati fantoma care a transformat orasul intr-un camp de lupta, cu nenumarate transee care (inca !) nu au fost astupate.

  2. @Dan ….da pe goarna si tu ceva , spre exemplu cam care-ar fi mafiotii. Ce sunteti asa fricosi ?
    Spune ca-i vorba de tagma politicienilor , care au “directori” si incompetenti fixati in societati si CA-uri .., Astia-s tata , cand vor fi dati la o parte acesti impostori , atunci veti avea si servicii bune si mai ieftine . Crede-ma ca nu-s strain de aceste prostii care se petrec…

  3. Chiar dacă am revenit mai târziu cu un comentariu și îmi asum răspunderea ; Nu intenționez , cu toate presiunile care sunt din partea Thermoenergy Group. S.A. , să intru în jocuri murdare care pe mine nu mă caracterizează ca o persoană în vârstă. Sper să reușesc să nu fiu nevoit să nu dau socoteală Înstanței de judecată care este în curs de judecată și la Thermoenergy Group :S.A, că un locatar nu își plătește utilitățile și serviciile la furnizori. Pentru că cel puțin sunt bine intenționat să țin cu locatarii. prin contractare/facturare/încasare individuală pentru fiecare locatar. Ceea ce nu le convine la mulți locatari și la Thermoenergy Group.S.A. Toți la grămadă, că va plăti vecinul pentru mine. Sunt decizii pe care mi le asum , ca Președinte-Administrator de asociație de proprietari cu activitate caritabilă voluntară fără salar din partea locatarilor sau de la Thermoenergy Group.S.A. Bacău. Legea asociațiilor de proprietari nu este conformă voinței tuturor locatarilor pentru individualizare, cu aparatură de măsurarea consumurilor. ( contorizare individuală ) pe când se va face oare prin lege.? Noi suntem contorizați toți la apă rece și o parte cu gazul metan și este foarte bine . Nu plătește vecinul pentru mine sau eu pentru vecin etc. Și cu acestea spuse vă doresc tuturor succes la contorizare individuală.

LĂSAȚI UN MESAJ