Cladirea abandonata ar putea fi transformata in toaleta publica

– bacauanii care locuiesc pe Aleea Ghioceilor spun ca s-au saturat ca trecatorii sa foloseasca spatiul verde drept toaleta publica – locuitorii din zona vin cu o solutie in acest sens si recomanda primariei sa transforme fostul vestiar al sportivilor de la Metalurgia, in toaleta publica

Cladirea la care fac referire bacauanii care locuiesc pe Aleea Ghioceilor este situata intre Bazinul de Inot si terenurile de sport. Pâna nu de mult, ruina era ascunsa de vegetatia stufoasa si le-a folosit o vreme adapost boschetarilor.

Dupa ce-a fost distrusa in totalitate, cladirea a fost abandonata, fiind folosita de cunoscatori, drept toaleta publica. Speculând acest aspect, reprezentantii Asociatiei de proprietari nr. 29 au venit cu ideea amenajarii spatiului respectiv, pentru a fi redat circuitului public.

PUBLICITATE

In primavara, zona a fost curatata de catre angajatii Directiei de Servicii Publice din cadrul Primariei Bacau, iar tufele si mare parte din vegetatie au fost inlaturate. Fostele vestiare sunt vizibile acum, iar cei care frecventeaza parcul si locul de joaca de lânga Bazinul de Inot, sustin ideea amenajarii unei toalete publice.

„Noi am facut demersuri pe lânga Primaria Bacau cu privire la acest aspect, insa, nu am primit niciun raspuns din partea autoritatilor. Intr-o vreme, in parc a existat o toaleta publica, aproape de Bazin, insa, nu stiu din ce motive, aceasta a disparut. Am cerut montarea sau amenajarea unei toalete, motivând necesitatea acesteia in zona, dar multa vreme nu s-a intâmplat nimic. Recent, au adus doua cabine de plastic, asa-zisele toalete ecologice si le-au asezat la marginea parcului.

Partea proasta este ca aceste cabine nu au nicio scurgere, iar mirosul de dejectii este insuportabil. Ramân la ideea ca primaria ar putea amenaja o toaleta publica in cladirea fostelor vestiare ale sportivilor de la Metalurgia”, declara Mihai Bibirus, presedintele Asociatiei de proprietari nr. 29. Pentru ca primaria nu a raspuns solicitarilor asociatiei, nu se cunoaste cu exactitate situatia terenului sau a cladirii, aceasta putând fi chiar proprietate privata.

Bacauanii care frecventeaza parcul si locul de joaca de lânga Bazinul de Inot si Sala Sporturilor spun ca le vine greu sa foloseasca acele WC-uri din plastic, infecte. Parintii copiiilor nu vor cu niciun chip sa intre in contact cu aceasta toaleta publica.

„Sunt parinte de baiat si de fetita. Recunosc ca este dificil sa mergi cu cei mici la toaletele albastre. Ar insemna sa-mi imbolnavesc singur copiii! Am auzit vorbindu-se despre posibilitatea amenajarii unei toalete publice in vechea cladire si cred ca ar fi un proiect realizabil, cu atât mai mult cu cât fostele vestiare erau legate la reteaua de canalizare si au beneficiat de utilitati, la vremea respectiva”, declara Tiberiu Oana, parinte.

Pâna la implementarea unei solutii viabile, singura optiune pentru bacauani ramâne toaleta ecologica, amplasata in apropierea cladirii abandonate care ar putea gazdui un WC public in toata regula.

In municipiul Bacau, din cele 16 toalete asa zis ecologice, doar sase mai sunt functionale. Restul zac in curtea Directiei de Servicii Publice pentru ca au fost distruse de vandali. Angajatii institutiei le mai repara si acestea ajung din nou in spatiul public, dar in acest an sunt prinsi bani in buget si pentru achizitia unora noi. In 2014, primaria a construit trei toalete in Parcul Cancicov, Trandafirilor si Nord, cu 250.000 de lei. Vorbim de cladiri care sunt in administrarea aceleiasi directii, pentru ca nu s-a gasit un administrator privat interesat sa le preia.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. dar nu se spune nimic de situatia cimitirului evreiesc total parasit din vecinatate! acolo sunt cuiburi de caini, serpi si buruienile au ajuns la dimensiuni de 4-5 ori cat pietrele funerare. acolo nu e focar oameni buni?

LĂSAȚI UN MESAJ