FOTO: Bursuc-Adrian-Nicolae

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău au dispus, astazi, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de soferul implicat in accidentul de aseara, in urma caruia a murit o femeie. El este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, având o alcoolemie de 1,70g/mie, conform unui comunicat al Parchetului.

Potrivit probatoriului administrat, a rezultat că la data de 1 septembrie, după ce în prealabil a consumat băuturi alcoolice, inculpatul a condus autoturismul marca Mercedes pe strada Calea Mărăşeşti din municipiul Bacău şi pierzând controlul autovehiculului, a pătruns pe trotuarul din dreapta în direcţia de deplasare dinspre Centru spre Metro, unde a surprins şi accidentat mortal o persoană şi a cauzat vătămări corporale altor două persoane, dintre care una minoră, de asemenea distrugând un stâlp de iluminat public.

În data de 2 septembrie, ora 01.15, inculpatul a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore şi în aceeaşi zi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău a înaintat Judecătoriei Bacău propunerea privind arestarea preventivă a inculpatului Kislapoşi Valerică Ştefan pentru o perioadă de 30 de zile.

PUBLICITATE

“Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie recunoscut de lege în favoarea persoanelor supuse cercetării penale şi prevăzut de art. 4 din C. Proc. Pen. şi art. 6 alin. 2 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului” – se mai arata in comunicat.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

8 COMENTARII

  1. Puscarie pe viata!!!sper ca chipul angelic al ANDREEI sa-ti rascoleasca toate noptile cit Dummezeu te-a mai suporta pe acest pamint ASASINULE,CRIMINALULE,ALCOOLISTULE

LĂSAȚI UN MESAJ